Haberler

Ululararası Taşköprü Sarımsak Festivali Başladı

Hüseyin DOĞAN/TAŞKÖPRÜ (Kastamonu), (DHA)

KASTAMONU'nun Taşköprü İlçesi'nde bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali başladı. Festivale katılan İstanbul Bağımzısız Milletvekili Murat Başesgioğlu, ülkede önemli gelişmelerin yaşanacağı bir sürece girildiğini söyledi.

Festivale Demokrat Parti(DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kısa süre önce AK Parti'den istifa eden eski bakanlarında İstanbul Bağımzısız Milletvekili Murat Başesgioğlu, Kastamonu Milletvekilleri Hasan Altan ve Mehmet Serdaroğlu, DP Genel Başkan Yardımcıları Ufuk Söylemez ve Ahmet Uyanık, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı, Kastamonu Eski Milletvekili Mehmet Yıldırım, Emekli Orgeneral Atilla Ateş ve çok sayıda davetli katıldı. Festivalde ilk olarak tarihi köprünün önüne yapılan Sarımsak Heykeli'nin kurdelesi kesildi.

Yöresel ürünlerin sergilendiği stantların gezilmesi ve kortej yürüyüşünün ardından üstü kapanan pazar yerinin ve 1. Polmpeiopolis Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışı yapıldı. Taşköprü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, "Her festivalin kendine özgü özelliliği vardır. Bizim festivalimiz de taşıdığı kimlik ile ülke genelindeki öncü festivaller arasındadır" dedi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ TAPU DAİRESİ DEĞİLDİR

Festival'de konuşan DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, "Ülkemizde dalgalanan bayrak Taşköprü Belediyesi'ne girdiğimde gördüğüm ay-yıldızlı bayağımızdır ve bu hep böyle kalacaktır. Bazı belediye başkanlarının makam odanlarında ay- yıldızlı bayrağın yanında dalgalanmasını istedikleri bayrakları kabul edemeyiz. Türkiye Cumhuriyeti toprak satan bir tapu dairesi değildir" dedi

Bugün sorunun referandum değil, birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu kaydeden Cindoruk, "Cumhuriyetimize, ordumuza sahip çıkma işidir. Vereceğimiz karar devletin önündeki tehlikeyi ortadan kaldıracak bir karar olacaktır. Biz devletimizi saymaz, korumazsak Allah bizi çarpar. Bizim işimiz bunu korumaktır. Biz barış istiyoruz. Ama bir şartla milli sınırlarımız içinde, bayrağımıza, toprağımıza sayglı bir şekilde olmak kaydıyla devletimiz herkese hakkını verecektir" diye konuştu.

ÖNEMLİ GELİŞMELERİN YAŞANACAĞI BİR SÜRECE GİRİYORUZ

İstanbul Bağımsız Milletvekili Murat Başesgioğlu da ülke olarak önümüzdeki günlerde önemli gelişmelerin yaşanacağı bir sürece girme noktasında olunduğunu söyledi.

Başesgioğlu 3 yıl için 3 kez milletimizin hakemliğine gidileceğini kaydetti, "12 Eylül'deki refedandum ülkemizin daha gelişmiş bir refah seviyesine ulaşmasına katkı sağlayacaktır" dedi.

Festivalin bugünkü bölülümü Romanya, Litvanya, Montenogro, Cezayir ve İspanya'dan gelen folklor ekiplerinin gösterisiyle tamamlandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title