Haberler

Ulaştırma Bakanı Müsteşarı Habip Soluk Divriği'de İncelemelerde Bulundu

Ulaştırma Bakanlığı müsteşarı Habip Soluk, Divriği ilçesinde incelemelerde bulundu.

Ulaştırma Bakanlığı müsteşarı Habip Soluk, Divriği ilçesinde incelemelerde bulundu.

Divriği-Arapkir yolu Bayırlı mevkisinde incelemelerde bulunmak üzere Divriği'ye gelen müsteşar Soluk'u Kaymakam Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hakan Gök ve Karayolları 166. Bakım Şube Şefliği Divriği Bakımevi yetkilileri karşıladı.

Bölgede yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Soluk, Divriği-Arapkir Bayırlı köyü güzergahından sonra Danişment, Çiçekli yayları üzerinde Arapkir'e ulaşacaklarını söyledi.

Soluk, yaptığı konuşmada, buradaki projenin 1990'lı yıllara ait olduğunu belirterek, yaklaşık 2 yıl önce el değiştiren projenin şu an biraz daha ivme kazanmış durumda olduğunu belirtti. Projenin bu yıl bitmesini arzuladıklarını ifade eden Soluk, şunları kaydetti:

"Ama görünen o ki oldukça hacimli işlerimiz var. Beklenmedik heyelanlar çıkıyor karşımıza ve bu nedenle bu yıl burasını tamamlayamayacağız. Çalışmalarımız sadece Divriği-Arapkir güzergahı olmayacak. Çetinkaya-Divriği güzergahının ihalesi yapıldı, yer tespiti yapıldı. Bu güzergahta yaklaşık 46 kilometrelik bir güzergah. Yer tespitleri yapılmasına rağmen çalışan iş makinesi göremedik. Bunun da nedenlerini araştıracağız. O güzergahımızda Karasar geçidinden sonra sıkıntılı bölgeler var. Biz burada şeritleri artırarak 3 şerit haline getireceğiz. Bu durumda yol mesafesi de 14 metre olacak. Kış şartlarına göre daha rahat seyir olabilmesi için bu bölgede sıkıntılı alanlarda gerekli yerlerde tırmanma şeridi, gerekmeyen yerleri ise A1 standardında geniş bir yol çalışması yapacağız. Divriği Arapkir'den veya Kangal üzerinde buluşmakla kalmayacağız. Bu güzergahtan Çamlıbel Tokat'tan Samsun'a kadar, Tokat üzerinden Ünye'ye, Sivas-Zara üzerinden Ordu'ya, Şebinkarahisar'dan Giresun'a ulaşacak. Bu demektir ki, ulaşılabildiğine göre oralardan Divriği'ye de gelinecek. Dolayısıyla Dünya Mirası olan Ulu Camimizde gerek kendi insanımıza, gerekse yabancı turistlerimizinde görüşüne sunulmuş olacak."

Müsteşar Soluk, Divriği'ye Karadeniz güzergahı düşündüklerini, çalışmalara başladıklarını ifade ederek, "Zara-Bolucan-Karabel-Sincan'dan Divriği'ye, Kangal-Çetinkaya'dan Divriği'ye ulaşılacak olup, ayrıca Rize'den başlamak üzere kuzey koridoru oluşturulacak. Bayburt üzerinden Kelkit üzerinden, Refahiye üzerinden, İliç-Gedikbaşı'ndan Divriği'ye bağlantı vereceğiz. Dolayısıyla Divriği artık bir amansız geçit vermeyen dağların, vadilerin arasında ulaşılması zor olan bir ilçe yerine bir odak noktası, kolayca ulaşılabilir ve buradan da başka yere rahatça gidilebilir bir noktaya gelecektir" dedi.

Raybüs konusunda henüz karar verilmediğini, ama gündemlerinde olduğunu anlatan Soluk, "Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz bunu dile getirmişti. Öncelikle Tecer kavşağını açmayı düşünüyoruz, Tecer varyantını açtıktan sonra Divriği'ye kalkan Sivas bağlantılı tren yolcu kapasitesini araştıracağız. Kapasite verilerini aldıktan sonra yılık ne kadar gidiş geliş ortalaması var bunun hesapladıktan sonra Raybüs düşünülebilir. Ama mesafe olarak uzun bir mesafe. İyi bir planlamayla iyi bir etütle değerlendirilebilir" diye konuştu.

Bugüne kadar ihmal edilen Divriği Ulu Cami'ye en kolay nasıl ulaşılabilir bunun hesabını yaptıklarını ifade eden Soluk, "Gerek Cumhurbaşkanımız, gerek Başbakanımız, gerek Ulaştırma Bakanımızın talimatları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Kaymakam Salih Ayhan ise Soluk'un konuşmaları kendisini heyecanlandırdığını ifade etti. Kendisinin bir sloganı olduğunu anlatan Ayhan, "Gelecek Divriği'nin, gelecek Sivas'ın, gelecek Türkiye Cumhuriyeti'nindir" dedi.

Belediye Başkanı Hakan Gök ise Soluktan özel bir istekte bulunduğunu ifade ederek, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasının yer aldığı resim ve tabloların Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde hizmet verilen yerlerde tanıtımının yapılmasını istedi.

Soluk'a temasları sırasında Karayolları 16. Bölge Müdürü Murat Elbir de eşlik etti.

(MCH-EMN-İÇR- - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title