Haberler

"Uğur Mumcu"da Odatv Protestosu

Odatv'nin Yöneticilerine Yapılan Tutuklamaya Ankara Temsilciliğince, Protesto Edildi.

Odatv'nin yöneticisi gazeteci Soner Yalçın, Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun tutuklanması, Ankara Temsilciliğince, CHP'li milletvekillerinin de destek verdiği açıklamayla protesto edildi.

Odatv Ankara Temsilcisi Mümtaz İdil, Uğur Mumcu'nun öldürüldüğü evinin önündeki parkta yaptığı açıklamada, protesto için burayı seçmelerinin, Soner Yalçın'ın Mumcu'nun öğrencisi olmasından kaynaklandığını söyledi.

Soner Yalçın'ın, "Abdi İpekçi ve Uğur Mumcu gibi gazetecilerin taşıdığı bayrağı düşürmeyeceği" mesajının iletilmesini istediğini aktaran İdil, Türkiye'nin gazetecilerin özgürlüğü konusunda geride olduğunu öne sürdü. İdil, arkadaşlarının basın emekçisi olarak başlarına gelenleri gurur ve onurla taşıdığını söyledi.

Arkadaşlarının umutsuz olmadığını anlatan İdil, "Odatv tüm yazarlarıyla ve sistemiyle ayakta ve çalışmaktadır. Yazarlarımız tüm özverileriyle, üç kolunu, üç kanadını kaybetmiş olan sitemizin ayakta kalması için tüm varlıklarıyla çalışmaktadır" dedi.

İdil, "sıkıntılı ve utanç verici" durumun bir gün aşılacağını belirterek, Odatv'nin elinden geleni yapacağını bayrağı yere düşürmeden taşımaya devam edeceklerini ifade etti.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ise iktidarın yasama, yargı ve yürütmeye hakim olduğunu iddia ederek, kimsenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı bir şey söyleyemeyecek duruma geldiğini öne sürdü. "Yargının dürüst çalışmadığını" da iddia eden Genç, dikta rejimi kurulduğunu savundu.

Genç, seçimde AK Parti'nin yeniden iktidara gelmesi durumunda, sosyal demokratların Türkiye'de yaşamasının imkansız hale geleceğini iddia etti.

Kamer Genç, Soner Yalçın'ın haksız bir şekilde tutuklandığını, desteklerinin süreceğini ifade etti.

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü de Türkiye'nin totaliter bir rejime doğru hızla yürüdüğünü öne sürerek, yargının bağımsızlığının bittiğini savundu.

Bir gazetecinin sadece yazdıklarından ötürü cezaevine atılmasını bir insan olarak kabul etmesinin mümkün olmadığını ifade eden Mengü, yapılmak istenenin düşünenleri susturmak olduğunu iddia etti.

ADD Genel Sekreter Yardımcısı Cihan Sancak da iktidarın baskıcı tutumunun arttığını iddia etti. Sancak, yargının ve basının özgür olmadığını iddia ederek, bu durumda hiç kimsenin özgür olamayacağını öne sürdü.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay da cezaevine giren gazetecilerin sayısının azalması için çabalarken, sayının arttığını söyledi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütünün, Türkiye'yi basın özgürlüğü konusunda 178 ülke arasında 138. sıraya koyduğunu aktaran Abakay, "O zalim Amerika'da bile tutuklu gazeteci yok. Bu kadar soruşturmaya uğrayan gazeteci yok. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü listesinde de bu zalim Amerika 20. sırada" diye konuştu.

Odatv Yazarı Nihat Genç de Odatv'ye karşı bir sindirme, yıldırma kampanyası düzenlendiğini savunarak, yapılanları bağımsızlıktan, evrensel ahlak ilkelerinden yana yazarların susturulma girişimi olarak yorumladı.

İP Genel Saymanı Osman Yılmaz da iktidarın korku, yalan ve sahte belgelerle ayakta durduğunu öne sürdü.

Protestoya, Odatv yazarlarının yanı sıra eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve bazı CHP'liler de destek verdi. - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title