Haberler

Uçak Kazasında Ölen Öğretim Üyeleri İçin Tören

Isparta'nın Keçiborlu İlçesi Yakınlarında Düşen Atlasjet Uçağında Hayatını Kaybeden Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Arık ile Araştırma Görevlisi Özgen Berkol Doğan İçin Görev Yaptıkları Üniversitede Tören Düzenlendi.

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybeden Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Engin Arık ile araştırma görevlisi Özgen Berkol Doğan için görev yaptıkları üniversitede tören düzenlendi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne getirilen Arık ve Doğan'ın Türk Bayrağı'na sarılı cenazeleri, Albert Long Hall önünde hazırlanan masaya konuldu. Arık ve Doğan'ın tabutlarının önüne kendi fotoğrafları ile yanlarına da aynı kazada hayatlarını kaybeden yüksek lisans öğrencisi Engin Abat ile Doğuş Üniversitesi'nden araştırma görevlisi Mustafa Fidan'ın fotoğrafları yerleştirildi. Doğan'ın tabutunun önüne ayrıca, kırmızı karanfillerle kalp şeklinde yapılan ve üzerinde ''Kalbimizdesin'' yazısı bulunan bir çelenk bırakıldı.

Prof. Dr. Engin Arık'ın annesi Güzide Atagür, kızının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Rektör Prof. Dr. Ayşe Soysal, acılarının çok büyük olduğunu belirtti. Türk Fizik Derneği Başkanı Prof. Dr. Baki Akkuş da, kazada hayatını kaybeden 6 bilim şehidine rahmet dileyerek, ateşin bu sefer düştüğü yeri değil, tüm Türkiye'yi yaktığını söyledi. Bu 6 kişinin ''Türk Hızlandırıcı Merkezi Projesi''nde birlikte çalıştığını belirten Akkuş, Engin Arık ve Özgen Berkol Doğan'ın Türk Fizik Derneği'nin bilimsel etkinliklerine katkı yaptıklarını ifade etti.

Engin Arık'ın, Türkiye'nin bilim ve teknolojisine katkı sağlamayı hedeflediğini ve bunun için çaba harcadığını dile getiren Akkuş, Arık'ın Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'nde de çok önemli çalışmaları olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış da, kuzeni olan Engin Abat'ın çok zor şartlarda okuduğunu söyledi. Abat'ın yaşasaydı rektör olacağına inandığını ifade eden Bağış, kazada hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

İsviçre'nin Cenevre kenti yakınlarında kurulu nükleer araştırma merkezi ''European Organization for Nuclear Research (CERN)''deki cast deneyinin lideri Prof. Dr. Konstantin Zioutas da yaptığı konuşmada, Arık'ın dünyaca tanınmış bir fizikçi olduğunu belirterek, onun çok aktif ve akıllı bir insan olduğunu söyledi. Türkçe ''Kadere karşı gelinmez'' diyen Zioutas, Arık'ı mükemmel bir insan olarak hatırlayacağını ifade etti.

Engin Arık'ın cenazesi, öğle vakti cenaze namazının kılınacağı Etiler Camii'ne, Özgen Berkol Doğan'ın cenazesi de ikindi vakti cenaze namazının kılınacağı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'ne doğru yola çıkarıldı.

Törene, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Arık'ın aynı bölümde öğretim görevlisi olan eşi Prof. Dr. Metin Arık, kızı Yasemin ve oğlu Yavuz Arık, Doğan'ın annesi Ferhan, babası Nevzat Doğan, ailevi nedenlerden dolayı aynı uçağa son anda binmekten vazgeçen Doç. Dr. Serkan Ali Çetin ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title