Haberler

Tv Reklamlarında Turkcell ile Vodafone Arasında Kıyasıya Savaş

2008'de Televizyon Kanallarına En Çok Reklam Veren Markalar Arasında Birinci Sırada Yer Alan Turkcell İkinciliğe Gerileyerek, 2009'da Yerini Yine Bir Başka Gsm Operatörü Vodafone'a Bıraktı.

2008'de televizyon kanallarına en çok reklam veren markalar arasında birinci sırada yer alan Turkcell ikinciliğe gerileyerek, 2009'da yerini yine bir başka GSM operatörü Vodafone'a bıraktı.

Medya Takip Merkezi'nin (MTM), 12 TV kanalında yıl boyunca yayınlanan tüm reklamları inceleyerek yaptığı araştırmaya göre, Vodafone TV'lerde en fazla spotla reklam veren marka olurken, markanın reklam spotu sayısı bir önceki yıla kıyasla yüzde 109 oranında artarak 77 bin 943 adete çıktı. Turkcell'in TV'lerde yayınlanan spot sayısı ise yüzde 8.2'lik bir artış kaydetti. Avea ise 29 bin 61 spotla beşinci sırada yer alırken, yayınladığı reklam spotu sayısı yüzde 4.7 geriledi.

MTM'nin araştırması bir önceki yılın en çok reklam veren dördüncü markası olan İstikbal'in reklamlarının yüzde 44'e yakın düşüş kaydederek, en çok reklam veren markalar listesinde 14. sıraya gerilediğini gösterdi. 2009'un reklam sıralamasında en büyük sürprizi ise 2008'e oranla yüzde 41'lik artışla ısıtma sistemleri markası UFO yaptı. UFO 64 bin 88 adet spotla Turkcell'e yakın bir reklam spotu yayınlayarak üçüncü sırada yer aldı.

-2009 YILININ EN ÇOK REKLAM VEREN KURUMU UNILEVER OLDU-

Medya Takip Merkezi'nin 2009 yılını kapsayan aynı araştırma raporuna göre, çeşitli markaları için televizyona en fazla reklam veren kurum, 162 bin 444 spotla Unilever oldu. Önceki yılın en çok reklam veren kurumu olan Ülker ise, TV reklamlarını yüzde 36'ya yakın oranda azaltarak, listede dördüncü sıraya geriledi. TV reklamlarında en büyük düşüş ise, yüzde 43'lük azalmayla Danone Gıda'da meydana geldi. Procter&Gamble'ın TV reklamlarında yüzde 14.5,Eti Gıda'nın da yüzde 10 düşüş oldu. Araştırmada yılın en çok reklam veren üç kurumunun da uluslararası firmalar olması dikkat çekti. 2009 yılında TV reklamlarında en fazla artış gösteren diğer kurumlar ise yüzde 62.9 ile Evyap, yüzde 47.3 ile Nestle Türkiye ve yüzde 41.3 ile de N.N.R. Ltd. oldu.(ANKA)

(NÇ/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title