Haberler

Tutuksuz Yargılanan Hava Korsanı: Beni Tutuklayın

* Yurtdışı çıkış yasağı olan hava korsanı tutuksuz sanık Artem Kozlov,

"Yargılamanın uzaması söz konusu. Türkiye'de çalışamayacak durumdayım. Yurtdışı yasağım kaldırılmayacaksa, beni tekrar tutuklayarak cezaevine koyun. Çünkü param yok sokaklarda kalıyorum. Çok mağdurum"

Kozlov'un 'tutuklanma talebini' reddeden mahkeme, yurtdışı çıkış yasağının devamına karar verdi.

Haber: Arzu KAYA İSTANBUL DHA

Pegasus Havayolları'na ait Kharkov- İstanbul seferini yapan uçağı geçtiğimiz yıl Şubat ayında kaçırma girişiminde bulunan Ukrayna uyruklu Artem Kozlov'un 11 yıl 3 aydan 42 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

"BENİ TEKRAR TUTUKLAYARAK CEZAEVİNE KOYUN"

Anadolu 37. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Artem Kozlov, avukatı ve havayolu şirketinin avukatı yeraldı. Duruşmaya tercümanın gelememesi nedeniyle sanık avukatı Yusuf Çalışkan, Türkçe ve Rusça bilen bir kişi ile görüşüp Artem Kozlov'un beyanlarını mahkeme heyetine iletti. Avukat Çalışkan tarafından Artem Kozlov'un "Aylardır çektiğim bel ağrısı nedeniyle çalışamıyorum. Yargılamanın uzaması söz konusu. Türkiye'de çalışamayacak durumdayım. Yurtdışı yasağım kaldırılmayacaksa, beni tekrar tutuklayarak cezaevine koyun. Çünkü param yok sokaklarda kalıyorum. Çok mağdurum. Bu nedenle de cezaevinde kalmak istiyorum. Çünkü ülkemde de hala karışıklık devam etmekte" dediği belirtildi.

TUTUKLAMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Mahkeme, İnterpol Daire Başkanlığı aracılığı ile Ukrayna Adli Makamlarına müzekkere yazarak sanığın nüfus ve adli sicil kaydını talep etmişti. Nüfus ve adli sicil kaydının mahkemeye 3 celsedir ulaşamaması nedeniyle dava karara bağlanamıyor. Mahkeme hakimi, tutuklamanın yargılama selameti açısından belli şartlarla ceza usul kanununda düzenlendiği belirterek tutuklama şartların oluşmadığını ifade etti. Kozlov'un tutuklanma talebini reddeden mahkeme sanığın yurt dışı çıkış yasağının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

42 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ukrayna uyruklu Artem Kozlov'un 7 Şubat 2014 tarihinde, ülkesindeki siyasi karışıklığa uluslararası alanda dikkati çekmek düşüncesiyle, 2014 Kış Olimpiyatları'nın yapıldığı Soçi kentine uçak kaçırmak ve alıkoymak kastıyla Kharkov'dan İstanbul'a giden Pegasus Havayolları'na ait uçağa yolcu olarak bindiği anlatıldı. Kozlov'un 7 mürettebat ve 110 yolcuyu bombayı patlatarak öldürme tehdidiyle alıkoyarak kişi hürriyetini tehdit ettiği kaydedilen iddianamede, hava korsanının tehditle hava ulaşım aracını kaçırıp alıkoyduğu ifade edildi. Artem Kozlov hakkında "Hava ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma" ve "Cebir tehdit veya hile kullanarak birden fazla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamasıyla 11 yıl 3 aydan 42 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuklu yargılanan sanık, olaydan 3 ay sonra tahliye edilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Artem Kozlov İstanbul Ukrayna Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title