Haberler

Türksoy Genel Müdürü Keman Virtüözü

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TÜRKSOY'a üye ülkelerin Kültür Bakanları ve Heyet Başkanları ile biraraya geldi.
Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi'nin (TÜRKSOY) "24. Dönem Daimi Konsey Toplantısı" kapsamında, Azerbaycan Medeniyet ve Turizm Bakanı Ebulfez Karayev, Kazakistan Kültür ve Bilgi Bakanı Vekili Beibit İssabayev, Kırgız Kültür ve Bilgi Bakanı Sultan Rayev, Türkmeniste...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TÜRKSOY'a üye ülkelerin Kültür Bakanları ve Heyet Başkanları ile biraraya geldi.

Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi'nin (TÜRKSOY) "24. Dönem Daimi Konsey Toplantısı" kapsamında, Azerbaycan Medeniyet ve Turizm Bakanı Ebulfez Karayev, Kazakistan Kültür ve Bilgi Bakanı Vekili Beibit İssabayev, Kırgız Kültür ve Bilgi Bakanı Sultan Rayev, Türkmenisten Kültür ve Teleradyo Yayınları Bakanı Gulmurad Muradov, Başkurdistan Başbakan Yardımcısı ve Kültür ve Ulusal Siyaset Bakanı İldus İlişev, Gagavuz Yeri Kültür İdaresi Başkanı Dimitri Kambur, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak, Tataristan Kültür Bakanlığı adına Radik Dimatdinov ve Tiva Kültür ve Bilgi Siyaseti Bakanlığı adına Galina Sürün Alekseyevna, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın makamında bir araya geldi.

Bakan Günay burada yaptığı konuşmada, dün gerçekleştirilen "24. Dönem Daimi Konsey Toplantısı"nda, TÜRKSOY'un yeni Genel Müdürü olarak Kazakistan eski Kültür Bakanı Duysen Kaseinov'un oy birliği ile seçildiğini açıkladı. Bakan Günay, TÜRKSOY'un Genel Müdürlüğü için bir devlet adamı ve akedemisyen olmasının yanı sıra çok değerli bir sanatçının görevlendirildiğine dikkat çekti. Kaseinov'un aynı zamanda bir keman virtüözü olduğunu anlatan Günay, "TÜRKSOY'un esas görevi Türk dili konuşan ülkeler arasında kültür açısından dayanışmayı geliştirmek ve bu kültür zenginliklerimizi dünyaya duyurmak. Bu alanda gerçekten bir sanatçının görev alması son derece sevindirici" diye konuştu.

TÜRKSOY'un bundan sonraki ilk toplantısının Bişkek'te gerçekleştirileceğini söyleyen Günay, burada Cengiz Aytmatov için düzenlenen törenlere katılacaklarını kaydetti. Aralık ayında ise Bakü'de toplanacak Avrupa Kültür Bakanları toplantısına katılacaklarını belirten Günay, böylece Avrupa Kültür Bakanları ile Türk dili konuşan ülkelerin Kültür Bakanlarının bir araya geleceğini dile getirdi. (ANKA)

(GO/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title