Haberler

Türkpa 6. Genel Kurulu

Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi'nin (TÜRKPA) 6. Genel Kurul'nda, Türkiye'yi temsil eden TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Genel Kurul'a hitap etti.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi'nin (TÜRKPA) 6. Genel Kurul'nda, Türkiye'yi temsil eden TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Genel Kurul'a hitap etti.

Merkezi Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan ve 2008 yılında İstanbul Antlaşması ile kurulan TÜRKPA'nın 6. Genel Kurul toplantısı, Astana'da yapıldı.

Toplantıya Türkiye'den, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında TÜRKPA Türk Grubu Üyesi ve AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, AK Parti İstanbul milletvekilleri Ekrem Erdem ve Feyzullah Kıyıklık, AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, HDP Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı ve TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu'dan oluşan parlamento heyeti katıldı.

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan meclis başkanları, Macaristan Meclis Başkan Yardımcısı ile çok sayıda uluslararası örgüt ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantıda, TBMM Başkanvekili Aydın, önce TÜRKPA Asamble Konseyi'ne, daha sonra da TÜRKPA Genel Kurulu'na hitap etti.

Aydın, beraberindeki heyetle birlikte Uluslararası Türk Akademisi'ni ziyaret etti ve Mangitas Ezeli Anıtı'nın açılışına katıldı.

Ahmet Aydın,  "Büyük Bozkırda Devlet Olma ve Parlamentarizm" adı altında düzenlenen konferansta da bir konuşma yaptı.

Aydın ve beraberindeki heyet ayrıca Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan meclis başkanları ve Macaristan Meclis Başkan Yardımcısı ile heyetler arası görüşme yaptı.

Toplantı sonunda, Astana Deklarasyonu kabul edildi.

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Aydın Kazakistan Türkiye Astana Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title