Haberler

Türkonfed Yönetim Kurulu Başkanı Onatça Açıklaması

"İş hayatında daha fazla kadın görebilmemiz için işverenin, hükümetin ve kadının samimi gayretine ihtiyaç var"

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, "İş hayatında daha fazla kadın görebilmemiz için işverenin, hükümetin ve kadının samimi gayretine ihtiyaç var" dedi.

Onatça yazılı açıklamasında, iş hayatındaki kadın oranını artıracak düzenlemelerin, işvereni "kadın çalıştırdığı için pişman" etmemesi gerektiğini belirterek, "Kadını istihdama katılım oranının yüzde 29,5 olduğu bir iş hayatıyla Türkiye'yi ilk 10 büyük ekonomi arasına taşımak hayal. Girmeyi arzu ettiğimiz Avrupa Birliği'nde istihdama katılan kadın oranı yüzde 60'ın üzerinde. Hala bu oranın yarısına ulaşabilmiş değiliz. İş hayatında daha fazla kadın görebilmemiz için işverenin, hükümetin ve kadının samimi gayretine ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

Yeni uygulamanın kadın istihdam etmek isteyen işvereni caydırabileceğini belirten Onatça, düzenlemeyle anne olan bir çalışanın, çocuğu 5,5 yaşına gelinceye kadar isterse yarım gün çalışabilmesine imkan sağlandığını, artık işverenin kadın çalışan alırken bir değil on kez düşüneceğini aktardı.

İşgücü kaybı ve maliyet artışını beraberinde getirecek bu uygulamanın başta kadın emek yoğun konfeksiyon olmak üzere birçok sektörde Türkiye'nin rekabetçiliğine sekte vuracağını savunan Onatça, şunları kaydetti:

"TÜRKONFED olarak 10 yıldır kadın istihdamındaki yetersizliğe dikkati çekiyoruz. Kadının işgücüne yeterince katılamıyor olmasındaki nedenleri ortaya koyuyor, çözüm önerileri sunuyoruz. AB ülkelerinden daha uzun doğum izni, yarım gün çalışma modeli kadın istihdamına ve Türkiye'nin rekabetçiliğine zarar verir. Düzenlemenin ilgili tarafların görüşü alınarak tekrar gözden geçirilmesini öneriyoruz. Kadın istihdamındaki en büyük engel yetersiz kreş imkanı. Aynı pakette yerel yönetimlere kreş açma sorumluluğunun verilmesi, çeyiz hesabına devlet katkısı gibi başlıkları da olumlu buluyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ANLIK ALTIN FİYATLAR! Bugün (9 Mayıs) çeyrek ve gram altın kaç TL? Kapalı Çarşı altın fiyatları ne kadar? Yeni randevu sistemi ne? Hastanelerde onaylı randevu sistemi nedir, ne zaman başlayacak? ASLI HÜNEL İLE GELİN EVİ CANLI İZLE! Gelin Evi son bölümde neler oldu? 8 Mayıs... YALI ÇAPKINI SON FRAGMAN CANLI İZLE! Yalı Çapkını 69. bölüm fragman FULL İZLE! #127916 SON DAKİKA: SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI! 36 bin sağlık çalışanı alım başvuru kılavuzu yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak? 10 MAYIS BİM AKTÜEL ürünler kataloğunda neler var? BİM'e gelecek ürünler ve BİM fiyat listesi! Doğal Taşların Özellikleri ve Faydaları: Hangi Kristal Ne İşe Yarar? BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı ne zaman 2024? MEB BİLSEM sınav belgesi yayınlandı mı? Sonuç tarihi ne zaman açıklanacak? ÖĞRETMEN ATAMALARINDA MÜLAKAT NASIL OLACAK? Mülakat değişti mi, ne olacak? Anneler günü anlamlı sözler! #128144 Anneler günü için anlamlı ve kısa mesajlar neler? Mülakat sistemi kalkacak mı? MEB öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi nedir? Trafik haftası ne zaman 2024? Trafik haftası hangi hafta, ayın kaçında? Öğretmen atamalarında mülakat değişiyor mu? Öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi ne olacak? İŞKUR en çok açık olan meslekler neler? #128204 Türkiye'de en kolay iş bulunan meslekler hangileri? Mayıs ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Sosyal yardım mayıs ayı ödemeleri yattı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title