Haberler

Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı Yetkin:

Türkiye Ziraatçılar Derneği (Tzd) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, Kuraklık ve Hasar Tespit Çalışmalarının Ağustos Ayının Sonuna Kadar Sürdürülmesi ve Sadece Güneydoğu Anadolu Bölgesini Değil, Tüm İlleri Kapsaması Gerektiğini Söyledi.

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, kuraklık ve hasar tespit çalışmalarının ağustos ayının sonuna kadar sürdürülmesi ve sadece Güneydoğu Anadolu Bölgesini değil, tüm illeri kapsaması gerektiğini söyledi.

İbrahim Yetkin, İçkale Otel'de düzenlediği basın toplantısında, tarımdaki güncel sorunlara değindi ve TZD tarafından geleneksel olarak verilen ödüllerin bu yılki sahiplerini açıkladı. 2008 yılında tarımsal üretimle ilgili en büyük olumsuzluğun kuraklıktan dolayı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşandığını söyleyen Yetkin, kuraklıktan dolayı bölgede hasar tespit çalışmaları yapıldığı bilgisini aldıklarını ifade etti. Yetkin, ''Bu çalışmanın sadece 9 il ve onun çevresindeki illerle tamamlanıp sonlandırılacağını öğrendik. Bu son derece ciddi bir eksikliktir. Kuraklık ve hasar tespit çalışmaları ağustos ayının sonuna kadar sürdürülmeli ve sadece Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni değil, tüm illeri kapsamalı. İç Anadolu'da Aksaray, Karaman ve Konya'da da kuraklık riski var ancak bu bölgelerin çalışma kapsamına alınmadığı bilgisine ulaştık. Türkiye'nin nokta yerlerinde de kuraklık etkili olmuştur. Örneğin Ankara'nın Polatlı ilçesinde yüzde 50-60 oranında ürün kaybı yaşanmıştır'' diye konuştu.

Yetkin, daha sonra TZD tarafından verilen ödüllerin sahiplerini açıkladı.

24 Haziran 2008'de ATO'da düzenlenecek törenle verilecek ödüller ve sahipleri şöyle:

''TZD Özel Ödülü: Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, TZD Dayanışma Ödülü: ATO Başkanı Sinan Aygün, TZD Başarı Ödülleri:

Bilim/Araştırma Dalında: Dursun Yıldız, Basın Dalında: Anadolu Ajansı Ekonomi Servisi, Osman Arolat (Dünya Gazetesi), Güngör Uras (Milliyet), Noyan Doğan (Referans), Işık Kansu (Cumhuriyet), Serhat Akkan (Tercüman) ve Bülent Yardımcı (Milliyet).

Televizyon Dalında: Mehmet Ali Birand (Kanal D), Nahit Duru (Kanal B), Erdoğan Aktaş (HaberTürk), Fatih Altaylı (Kanal 1), Mehmet Rigan (Kanal A), Suat Tekiner (TRT), Yılmaz Tunca (Flash), Hilmi Hacaloğlu (NTV), Esra Kurtuluş (Star), Gürkan Zengin (CNN Türk), Mehmet Soysal (TGRT) Birlikler, Kooperatifler ve KİT'ler Dalında:

Rafet Sezen (Trakya Birlik), Cahit Çetin (TARİŞ Zeytin), Basri Özçoban (TARİŞ Pamukbirlik), Refi Taviloğlu (Marmara Birlik), Recep Konuk (Pankobirlik), Mahmut Eskiyörük (Tire Süt Koop.), Özel Sektör Dalında:

Ali Rıza Diren (Dimes A.Ş), Yavuz Taner (Alara A.Ş), Hasan Gümüş (Yayla Bakliyat), Yahya Kemal Gencir (BAGFAŞ A.Ş), Hasan Ünal (Grow Fide A.Ş), Hakkı Akkan (Türk Traktör A.Ş), Sigorta ve Finans Kuruluşları Dalında:

Bülent Bora (TARSİM), T.C Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Finansbank, TEB, Akbank, Vakıfbank, Garanti Bankası.'' (BA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title