Haberler

Türkiye-Ukrayna Nükleer Eğitim İş Birliği Çalıştayı

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Türkiye ile Ukrayna arasındaki ilişkileri, "Bizim için birbirimizi anlamak çevirmen olmadan da her zaman kolay oldu. Çünkü Mevlana'nın söylediği gibi aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar birbirlerini anlarlar." sözleriyle anlattı.

Sybiha, Türkiye-Ukrayna Nükleer Eğitim İş Birliği Çalıştayı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Ankara Üniversitesinin Mustafa Kemal Atatürk'ün kişisel çabalarıyla kurulmuş, bilim için kutsal bir okul olduğunu söyledi.

Ankara Üniversitesinin nükleer enerji alanında yeni inisiyatiflere öncülük ettiğini belirten Sybiha, "Son derece mutluyum ki ortak çabalarımızla iki ülkeden nükleer alanda çalışan çok önemli insanları bir araya getirdik. Böylelikle bu alanda teorik ve pratik deneyimlerini paylaşacaklar." diye konuştu.

Ukrayna'da nükleer enerji kullanımına ilişkin hem olumlu hem de olumsuz deneyimleri olduğunu anlatan Sybiha, bu deneyimler ışığında erken uyarı sistemleri kurduklarını kaydetti.

"Tabii ki her kaza kendine özgüdür. Bu nedenle biz ağır bedel ödeyerek aldığımız dersleri sizinle paylaşmaya hazırız." diyen Sybiha, en hassas konularda bile Türk dostlarına tüm kapılarını açık tuttuklarını ifade etti.

Bu yıl iki ülkenin diplomatik ilişkilerinin 20. yılı olduğunun altını çizen Büyükelçi Sybiha, "Bizim için birbirimizi anlamak çevirmen olmadan da her zaman kolay oldu. Çünkü Mevlana'nın söylediği gibi aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar birbirlerini anlarlar." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mevlana Türkiye Ukrayna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title