Haberler

Türkiye'nin İlk Nükleer Santralinin Suyu Hazır

Türkiye'nin İlk Nükleer Güç Santralinin Kurulması İçin Hükümetin Adres Gösterdiği Sinop'ta Santralin Su İhtiyacını Karşılayacak Olan Erfelek Barajı, 11 Kasım Pazar Günü Erdoğan Tarafından Açılıyor.

Türkiye'nin ilk nükleer güç santralinin kurulması için hükümetin adres gösterdiği Sinop'ta santralin su ihtiyacını karşılayacak olan Erfelek Barajı, 11 Kasım Pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılıyor.

4 bin 363 hektarlık tarım alanının sulanması ile Erfelek ilçesi ve Sinop kent merkezinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Erfelek Barajı'nın, İnceburun mevkisine kurulacak olan nükleer güç santralinin de su ihtiyacını sağlayacağı bildirildi.

1994 yılında yapımına başlanan ve geçtiğimiz yıl su tutmaya başlayan, 3 milyon 300 bin metreküplük gövde dolgulu, 22 milyon metreküp su hacmine sahip Erfekek Barajı'nda açılış öncesi son çalışmalar sürüyor. Çalışmaları beraberindeki Erfelek Kaymakamı Gökay Özkan, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Başçavuş Ertunç Çakır, Belediye Başkanı İbrahim Felek, DSİ Sinop İl Müdürü Kadir Özkan ile birlikte inceleyen Sinop Valisi Zeki Şanal, kurulacak olan nükleer santral için barajdan saniyede 140 litre su

çıkışının gerçekleşeceğini söyledi. Söz konusu santralin içme suyu ihtiyacının barajdan karşılanacağını kaydeden Vali Şanal, "Barajdan, köylerimizin, il merkezimizin su ihtiyacı karşılanacağı gibi, benzer şekilde santral kurulduğunda santralin ihtiyacı olan yalnızca içme suyu barajımızdan temin edilecektir. Erfelek Barajı, belediyeler ve köyler için 584 litre saniye, nükleer santral için 140 litre saniye olmak üzere toplam 724 litre saniye içme, kullanma ve endüstri suyu sağlayacak" dedi.

Barajın bölgede olası sel felaketlerini önlemek yanında Erfelek ile Sinop il merkezi arasında kalan yaklaşık 3 bin hektarlık tarım alanının sulanmasında da kullanılacağını kaydeden Vali Zeki Şanal, barajın açılışının 11 Kasım Pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından uydu bağlantılı olarak canlı yayın aracılığıyla yapılacağını sözlerine ekledi.

(SÖ-SA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title