Haberler

Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Arasında Samsun'dan 10 Firma

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan Türkiye'nin ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasına Samsun'dan 10 firmanın girdiğini söyledi,

Murzioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İSO'nun ilk 500'den sonra Türkiye'nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırma sonuçlarını da açıklandığını hatırlattı.

Geçen yılın sonuçlarına göre hazırlanarak açıklanan ikinci 500 firma listesinde Samsunlu 10 firmanın yer aldığını belirten Murzioğlu, şunları kaydetti:

"Göğsümüzü kabartan 10 firmamızla ne kadar övünsek azdır. Sanayicilerimizin güçlenmesi demek, Türkiye'nin güçlenmesi demek. Bu firmalarımız yoğun çalışma tempolarıyla 7 gün 24 saat çalıştılar, ürettiler, insanlarımıza iş ve AŞ sağladılar. Gurur kaynağı olan firmalarımız ülkeye sağladıkları katma değerle mücadeleyi, cesareti, inancı, azmi ve iradeyi temsil ettiler. Üretimin ve istihdamın, ihracatın gerçek kahramanları olan bu işletmelerimiz şehrimizin kalkınmasında ve markalaşmasında önemli bir rol üstlendiler."

Murzioğlu, "Hepimizin ortak amacı daha gelişmiş bir Türkiye ve daha zengin bir Samsun. Oda olarak sanayicilerimizin güçlenmesi ve ihracatımızın artması için yoğun çaba içerisindeyiz. Samsun'un ihracatta hedef olarak koyduğu stratejiler belirlendi. İnşallah belirlediğimiz hedefimize de hep birlikte el ele vererek ulaşacağız. Çünkü Samsun'un bu gücü ve potansiyeli var" ifadelerini kullandı. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

İstanbul Sanayi Odası Salih Zeki Murzioğlu Türkiye Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title