Haberler

Türkiye'nin En Büyük Tatlı Su Gölü Beyşehir Gölü Buz Tuttu

Türkiye'nin En Büyük Tatlı Su Gölü ve Milli Parkı Olan Beyşehir Gölü Kıyıları, Aşırı Soğuklar Nedeniyle Buz Tuttu. Gölün Buz Tutması ve Yoğun Sis Nedeniyle Geçimini Balıkçılıkla Sağlayan Beyşehirliler Balığa Çıkamazken, Ava Çıkmak İsteyenler İse Göl Yüzeyindeki Buzu Motorlarıyla Kırarak Güçlükle İlerleyebildi.

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü ve milli parkı olan Beyşehir Gölü kıyıları, aşırı soğuklar nedeniyle buz tuttu. Gölün buz tutması ve yoğun sis nedeniyle geçimini balıkçılıkla sağlayan Beyşehirliler balığa çıkamazken, ava çıkmak isteyenler ise göl yüzeyindeki buzu motorlarıyla kırarak güçlükle ilerleyebildi.

Son günlerde yaşanan aşırı soğuklar ve gece görülen don nedeniyle Türkiye'nen en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'nün kıyı kesimleri buz tuttu. Göl yüzeyinin buz tutması özellikle geçimini balıkçılıkla sağlayan Beyşehirlileri zor durumda bıraktı. Göl yüzeyinin buz tutması ve yoğun sis nedeniyle birçok balıkçı ava çıkmazken, ava çıkmak isteyen balıkçılar buz tutmuş gölde ilerlemek için motor güçlerini kullandı. Gölde balıkçılık yapan Kamil Özdemir, geçim derdi nedeniyle göldeki buzlanma ve sise

rağmen balığa çıkmak zorunda olduklarını belirterek, "Göl yüzeyindeki buz henüz 5 santimetre kalınlığında. Eğer bu soğuklar devam ederse buzun kalınlığı artar. Bu havada gölde avlanmak çok riskli. Ya elinde bir pusula olacak, ya da kıyıyı takip ederek avlanacaksın. Kaybolma riskin çok yüksek. Ben kıyıyı takip ederek avlanıyorum. Buzu ise teknem yardımıyla kırarak ilerlemeye çalışıyorum. Balıkçıların çoğu bugün ava çıkmadı" dedi.

Bu arada, yüzeyi buzla kaplı Beyşehir Gölü üzerine atılan çok sayıda iri taş ve kaya parçaları da dikkat çekiyor. Buz tutan kıyılarda buz üzerine taş atarak vakit geçirdiğini söyleyen lise öğrencisi Serkan Akkuş, "Bu çok zevkli oluyor. Buz üzerine taş atarak gölün erimesine katkıda bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Beyşehir Gölü'nün buz tutması nedeniyle çok sayıda balıkçı teknesi Eşrefoğlu Köprüsü altında bulunan limanında bekletiliyor. Diğer yandan, aşırı soğuklar nedeniyle aç kalan su kuşu ve ördeklerinin de kıyılarda yiyecek bulma telaşı göze çarpıyor. Yine buz tutan Beyşehir Gölü Milli Parkı kıyılarında ortaya çıkan kartpostallık manzaralar dikkat çekiyor.

(ARÖ-FM-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title