Haberler

Türkiye'nin En Büyük İmam Hatip Lisesi'nde Eğitim Başladı

Başakşehir'de yeni eğitim-öğretim dönemi, Türkiye'nin en büyük İmam Hatip Lisesi olan 'Başakşehir M.Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katıldığı törenle başladı.

Başakşehir'de yeni eğitim-öğretim dönemi, Türkiye'nin en büyük İmam Hatip Lisesi olan 'Başakşehir M. Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katıldığı törenle başladı.

Tüm finansmanı Başakşehir Belediyesi tarafından karşılanan, 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak 2013-2014 eğitim dönemine yetiştirilen eğitim kurumunda yapılan törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra, ev sahibi olarak Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt katıldı. Açılış törenine ayrıca AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Harun Karaca, İlçe Kaymakamı Fatih Kocabaş, Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı, İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.

2.208 öğrencisi bulunan okulun yeni eğitim-öğretim dönemi açılışında konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal "Eğitim dönemimizin açılışını bu okulumuzda yaptık. Böylesine bir okul, başbakanımızın ve emeği geçenlerin davet edileceği büyük bir açılışı hak ediyor. 12 Ocak 2012'de Başbakanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Milletvekilimiz Harun Karaca ile bir araya geldik, bu okulun asıl mimarları onlardır. 22 Kasım 2012'de Müteahhit'e teslim ettik ve 8,5 ayda bize teslim ettiler." dedi.

Ortaokul kısmında 1340 öğrenci olması gerekirken eğitim kurumuna 1700 müracaat yapıldı. Seneye bunun çözümünü de bulacağız inşallah diyen Başkan Uysal ilçede yeni bir eğitim kurumunun müjdesini de verdi "İstanbul Ticaret Odamız, Özel idaremizle birlikte ilçemizde Kız İmam Hatip Lisesi yapmaya karar verdi. Şu anda proje ihale aşamasında. Okulumuz tamamlanınca talepleri büyük oranda çözmüş olacağız" diye konuştu.

Güzel bir bina olduğunun altını çizen Başkan Uysal "Öğrencilerimizin Arapça ve İngilizce derslerini yurt dışından anlaşmalı bir üniversite

ile canlı yayınla yapabilmeleri için Okulumuz da alt yapıya mevcut. Ama önemli olan binalar değil, içerisindeki eğitimin kaliteli olması.

Velilerimiz okullarına ve çocuklarına sahip çıkmalıdır" şeklinde konuştu.

"Bir ulusun gücü insan çokluğuyla değil, yetişmiş insan gücüyle ölçülür. Tüm insanların kaderi birbiriyle bağlantılıdır. Başbakanımızın hükümetiyle eğitime ve eğitim kurumlarına çok önem verilerek, eğitim seferberliği başlamıştır" diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş sözlerini söyle sürdürdü "Bu ülkede

yaşayan öğrenciler dünyanın en ucundaki yaşıtıyla rekabet edebilecek durumda olmalıdır. Biz bin yıllık tarihi olan, dünyaya medeniyet öğretmiş olan bir milletiz. Bu nedenle sorumluluklarımız var. Eğitim aileden başlar, siz okumuyorsanız çocuğunuz okumaz. 2 milyon 700 bin öğrenci ders başı yaptı. Kentteki eğitimin kalitesi için çalışıyoruz. Mevlüt Başkan'ın heyecanını ve başarısını çok takdir ediyorum. Böyle devasa bir kurumun ortaya çıkması için nasıl çalıştığını biliyorum. Dev eserler ortaya koymak için karıncalar gibi çalışmak lazım. Bu eserlerin anlamlı kılınması veliler, öğrenciler ve öğretmenlerle mümkündür" dedi.

M. Emin Saraç Lisesi'nin kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Başkan Topbaş "1958-1959 döneminde M. Emin Saraç'ın

öğrencisi oldum. İsminin bu okula verilmesi benim için çok önemli, duasına her zaman ihtiyaç duyduğumuz bir insan" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal beraberinde ki heyetle törenin akabinde okulu, sınıfları dolaştı. Öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti.

M. Emin Saraç İmam Hatip Lisesi'nin resmi açılışı ise önümüzdeki dönemlerde Başbakanımız R.Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak. 65 bin metre karelik inşaat alanı, Eğitim ve sunduğu sosyal imkanlarıyla ilklerin okulu olan İmam Hatip Lisesi 2 konferans salonu, 4 cep sineması, uygulamalı mescidi, 4 kütüphanesi, 306 kişilik yurdu, 4 kapalı spor salonu ve 24 kişilik sınıflarıyla eğitimde çıtayı yükseltiyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kadir Topbaş Emin Saraç İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title