Haberler

Türkiye'nin En Büyük Alışveriş Merkezi Antares Açıldı

Türkiye'nin en büyük alışveriş ve yaşam merkezi olan Antares açıldı.

Etlik'te bulunan ve 222 bin metrekarelik kapalı alanıyla Türkiye'nin en büyük alışveriş ve yaşam merkezi olan 'Antares Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin resmi açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, İhlas Ankara Medya Grup Başkanı Nuri Elibol ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Murat Odabaş ile çok sayıda davetli katıldı. Törenin açılışında bir konuşma yapan Antares Proje Müdürü Uğur Göksel, Antares Projesi'nin Türkiye'de yerli sermaye ile gerçekleştirilen en büyük gayrimenkul projesi olduğunu belirterek, projenin iş, alışveriş merkezi ve rezidans şeklinde tasarlanmış, yüksek katlı toplam 6 bloku, sosyal donatısıyla 619 adet yüksek standartlı konutu içeren bir yaşam merkezinden oluştuğunu söyledi.

Göksel, projenin tamamlandığında öngörülen toplam yatırım bedelinin 350 milyon dolara ulaşacağını belirterek, istihdam edilecek çalışan sayısının yaklaşık 6 bin kişi olacağını kaydetti. Yaklaşık 20 ayda tamamlanan merkezin inşaatında 110 bin metreküp beton, 14 bin ton demir ve 2 bin ton çelik kullanıldığını ifade eden Göksel, bütün bunların bin 500 konutun taşıyıcı sistemi için gerekli olan malzemelere tekabül ettiğini bildirdi. Alışveriş merkezinde toplam 220 kiralanabilir mağaza bulunduğunu anlatan Göksel, merkezin 84 bin 500 metrekarelik alan üzerine kurulu olduğunu, kiralanabilir 112 bin metrekarelik alanı ile tek aşamada gerçekleştirilmiş Türkiye'deki en büyük alışveriş merkezi olduğunu belirtti. Göksel, alışveriş merkezinde ayrıca 10 ayrı sinema salonu, çocuk oyun alanı, bowling salonu, elektronik mağazaları, banka şubeleri, ATM merkezleri gibi özel aktivite alanlarının yer aldığını bildirdi.

Törende daha sonra Antares'in ortaklarından Mevlüt Kahraman ile Namık Tanık, Antares'in bakım ve işletmesini üstlenen MAM AG Genel Müdürü Gündüz Bayer'e plaket verdi. Konuşmaların ardından Pakdil, DSP Genel Başkanı Sezer, BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, ATO Başkanı Sinan Aygün, ASO Başkanı Nurettin Özdebir ile bazı milletvekilleri butonlara basarak açılışı gerçekleştirdi. Açılışla birlikte alışveriş merkezi konfetilerle doldu. Antares Alışveriş Merkezi görünümündeki pastanın kesilmesinin ardından davetliler mağazaları gezdi. Daha sonra aralarında ünlü mankenler Ece Gürsel, Seçkin Piriler, Meral Kaplan'ın da bulunduğu mankenler, alışveriş merkezini gezdi.

(MÜG-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title