Haberler

Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri Belli Oldu

Capital Dergisi'nin işbirliğinde düzenlenen "Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri 2011" araştırmasında dereceye giren ilk üç şirket sırasıyla Turkcell, Garanti Bankası ve Arçelik oldu Capital Dergisi'nin işbirliğinde düzenlenen "Türkiye'nin En"...

Capital Dergisi'nin işbirliğinde düzenlenen " Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri 2011" araştırmasında dereceye giren ilk üç şirket sırasıyla Turkcell, Garanti Bankası ve Arçelik oldu Capital Dergisi'nin işbirliğinde düzenlenen " Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri 2011" araştırmasında dereceye giren ilk üç şirket sırasıyla Turkcell, Garanti Bankası ve Arçelik oldu.

Capital Dergisi'nin 12'ncisini düzenlediği araştırmada öne çıkan 37 farklı sektördeki şirket birincilerine Ritz Carlton'da düzenlenen törenle ödülleri verildi. Ödül törenine, Doğan Burda Dergi Grubu CEO'su ve Hürriyet Gazetesi yazarı Mehmet Y. Yılmaz, Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Erün ve iş dünyasından birçok isim katıldı.

-BİN 592 ORTA VE ÜST DÜZEY YÖNETİCİNİN DEĞERLENDİRMESİYLE BELİRLENDİ-

Türkiye'nin en beğenilen şirketleri, 37 farklı sektör için 500'ün üzerinde şirketten bin 592 orta ve üst düzey yöneticinin değerlendirmeleri ile belirlendi. İş dünyasına göre ideal şirket kriterlerinde ilk sırada, yüzde 35.6 ile hizmet ve ürün kalitesi geliyor. Onu yüzde 35.1 ile müşteri memnuniyeti, yüzde 30.4 ile güvenilir şirket olma, yüzde 23.8 ile yönetim kalitesi ve şeffaflığı, yüzde 22.6 ile yenilikçilik takip ediyor. Bu kriterler arasında finansal sağlamlık yüzde 21.4, çalışan memnuniyeti ise yüzde 20 pay alıyor. En beğenilenler kulübünde yer alan şirketlerin CEO'ları da bu faktörlerin altını çiziyor. Üst yöneticilere göre itibarlı şirket olmanın yolu kalite, yenilikçilik ve güvenilirlikten geçiyor.

-TÜRKİYE'NİN EN BEĞENİLEN İLK 3 ŞİRKETİ-

Türkiye'nin en beğenilen şirketleri 2011 araştırması listesinde Turkcell birinci sırada yer aldı. Turkcell'i Garanti Bankası ve Arçelik izledi. İlk 5'teki diğer şirketler ise Koç Holding ile Eczacıbaşı Topluluğu oldu. Bu kriterlere göre, Türkiye'nin en beğenilen şirketleri 2011 araştırmasında Turkcell birinci sırada yer aldı. Turkcell'i Garanti Bankası ve Arçelik izledi. İlk 5'teki diğer şirketler ise Koç Holding ile Eczacıbaşı Topluluğu oldu. Türkiye'nin en beğenilen şirketi ödülünü alan Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, 80 bin çalışanları adına Capital Dergisi ve kendilerine oy veren herkese teşekkür etti.

-SEKTÖRLERİNE GÖRE BİRİNCİ ŞİRKETLER-

-Akaryakıt Dağıtımı ve Madeni Yağlar: Shell & Turcas Petrol

Aracı Kurumlar: İş Yatırım

Bankacılık: Garanti Bankası

Beyaz Eşya: Arçelik

Bilişim: Microsoft

Bireysel Emeklilik: Garanti Emeklilik

Bisküvi ve Çikolata: Eti

Boya: Marshall

Çimento: Akçansa

Demir-Çelik: Erdemir

Enerji. EnerjiSA

e-ticaret: Markafoni

Factoring: Garanti Factoring

Hazır Giyim ve Mağazacılık: Zara

Alkollü İçecek: Mey İçki

Alkolsüz İçecek: Coca Cola

İlaç: Pfizer

İnşaat: Enka İnşaat

Kağıt ve Ambalaj: İpek Kağıt

Kargo, Nakliye, Lojistik: DHL

Leasing: Garanti Leasing

Lpg - Gaz: Aygaz

Mobilya: Doğtaş

Organize Perakende: Migros

Otomotiv: Mercedes-Benz

Paketlenmiş Et: Pınar

Plastik Boru ve Pencere: Fırat Plastik

Reklamcılık: Medina Turgul DDB

Seramik: Eczacıbaşı Vitra

Sigorta: Axa Sigorta

Süt ve Sütlü Mamüller: Sütaş

Teknoloji Market: Teknosa

Tekstil: Zorlu Tekstil

Telekomünikasyon: Turkcell

Temizlik Ürünleri: P&G

Turizm: Setur

Tüketici Elektroniği: Sony - İstanbul

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Garanti Bankası Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title