Haberler

Türkiye, Mavi Bayrakta Dünya 3.sü Oldu

Güncelleme:

Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi'nin değerlendirmesi sonunda, Türkiye 383 mavi bayrak ile İspanya ve Yunanistan'ın ardından dünya 3.sü oldu.

Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi'nin bu yılki değerlendirmesi sonunda Türkiye 383 mavi bayrak ile İspanya ve Yunanistan'ın ardından dünya 3'üncüsü oldu.

Geçen yıl 355 bayrakla dünya 4'üncüsü olan Türkiye, bu yıl bayrak sayısını artırarak Fransa'yı geçip 3'üncülüğe yükseldi. Bu yıl İspanya 552 mavi bayrak ile birinci, 393 mavi bayrak ile Yunanistan ikinci ve 365 bayrak ile Fransa dördüncü oldu. Türkiye genelinde Antalya en çok mavi bayrağı elde eden bölge oldu. Antalya 197 plaj, 6 marina, 5 yat olmak üzere toplam 208 mavi bayrak almaya hak kazandı.

Antalya bölgesinde mavi bayrak alan plajların sayısı ilçelere göre Kemer 47, Alanya 43, Manavgat 43, Serik 25, Muratpaşa 10, Kaş 8, Aksu 8, Büyükşehir sınırları içi 6, Konyaaltı 6 ve Gazipaşa 1 olarak dağıldı.

BAYRAKTAN SONRA DA DENETİM

İşletmelere bayrakları Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy tarafından verilmeye başlandı. Mavi bayrak almayı hak eden plajların sıkı şekilde denetlendiğini belirten Atasoy, "Plaj işletmesinin mavi bayrak alması, bundan sonraki günlerde denetlenmeyeceği anlamına gelmiyor. İki ayrı ekip Mayıs ile Eylül ayları arasında sürekli denetime çıkacak. Günde 10 ayrı işletmeyi denetleme hızına sahibiz. Eğer sezon içinde mavi bayrak kriterlerini ihlal edenleri tespit edersek bayraklarını indiririz" dedi.

AVRUPALI TURİST İÇİN ÖNEMLİ

Mavi Bayrak uygulamasının özellikle Avrupa'da çok önemli yere sahip olduğunu vurgulayan Atasoy, "Avrupalı turist mavi bayrağa çok dikkat ediyor. Bayraklı işletme ile bayraksız işletme arasında tercih yapıyor. Şu an Antalya ve çevresinde Kumluca, Finike ve Demre harici her bölgede mavi bayraklı işletmeler bulunuyor. Bu 3 ilçede ise ana kriterler henüz oturmuş değil. Arıtma çok önemli bir kriter. Buralardaki arıtma ve plajların ana kanalizasyonlara bağlanmasıyla hem bölge hem de Türkiye'nin rakamsal verilerini üste çekeceğimize inanıyorum" diye konuştu.

26'sı Avrupa'da olmak üzere toplam 33 ülkede fiilen uygulanan mavi bayrak projesinde 22 kriter üzerinden değerlendirme yapılıyor. Kriterleri yerine getiren işletmelere Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi tarafından bir yıl süreyle mavi bayrak verilmesi kararlaştırılıyor ve işletmeye mavi bayrak çekiliyor. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Antalya İspanya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title