Haberler

Türkiye ile İsrail Birlikte Mücevher Köyü Kuracak

Güncelleme:

Türk ve İsrailli mücevher borsası temsilcileri, Türkiye'de taş kesim köyleri kuracak.

Dünyanın en büyük elmas işleyicilerinden olan İsrail, Türkiye ile arasında elmas köprüsü kurmaya hazırlanıyor.

İSRAİL TÜRKİYE'DE MÜCEVHER BORSASI AÇACAK

Türkiye ile İsrail mücevher borsası temsilcileri, Türkiye'de taş kesim köyleri kurma hazırlığında.. Mücevher sektöründeki uzmanlığı ve teknolojisi ile öne çıkan İsrail, Türkiye'nin maliyet avantajından yararlanarak Türkiye üzerinden yeni pazarlara açılacak. İki ülkenin ortak kuracağı taş kesim köylerinde işlenecek elmaslar ile yeni alıcılar hedefleniyor.

TAŞ KESİM KÖYLERİ GELİYOR

Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Güner, THELİRA'ya yaptığı açıklamada dünyadaki elmasın büyük bir bölümünü kesen İsrail ile güç birliği yapacaklarını söyledi.

"DÜNYANIN HAM ELMASI İSRAİL'İN ELİNDE"

İsrail mücevher borsası temsilcilerinin Türkiye'nin taş kesim köyü kurma tekliflerine sıcak baktıklarını kaydeden Güner, ''Dünyadaki elmasın hamı İsraillilerin elinde. Türkiye'de taş kesim köyleri kurabileceğimizi söyledik. Onlar da bu konuda destek olabileceklerini söylediler. Onlar getirecek, biz burada kesip satacağız. Belirli bir pilot bölge belirlenecek. Diyelim ki Kastamonu'nun ya da Düzce'nin başka bir köyünde bir yer tespit edip 5 bin kişinin çalışacağı kesim yerleri kurulacak. Onların ustalığına ihtiyacımız var. İsrail'de maliyetler yüksek olduğu için kurtarmıyor. fakat bizim maliyetlerimiz onlarınkinin neredeyse üçte biri. Biz bu konuda avantajımızı değerlendirmek istiyoruz. Ayrıca İsrail'in ulaşamadığı ülkelere mal satabiliyoruz.'' diye konuştu.

İSTANBUL'DA DEV YERLEŞKE KURULABİLİR

İsrail Mücevher Borsası Kıdemli Başkan Yardımcısı Yaacov Kattan ise İsrail'in önde gelen medya kuruluşlarından Globes'a yaptığı açıklamada Türkiye mücevher sektörü temsilcilerinin İstanbul'da büyük bir bölümü elmas imalatında kullanılmak üzere 150.000 metrekarelik yerleşke kurma teklifiyle kendilerine geldiğini belirtti. Türkiye'nin bu alanda uzmanlık ile teknolojiye ihtiyacı olduğunu kaydeden Kattan, İsrail'de ise emek maliyetlerinin çok yüksek olduğuna dikkat çekti.

Türkiye ile ilişkilerin gelişmesiyle daha fazla ülkeye girme imkanı yakalayacaklarını bildiren Kattan Türkiye uzmanlar ile gelişmiş teknoloji göndereceklerini, Türkiye'de mücevher işleme işi yapacaklarını söyledi. (Kaynka:Thelira)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ayhan Güner Türkiye İsrail Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (70)

adam:

Eyyyy Tayyyippp, ne oldu One Minute, hikayemi oldu?;-)) Senin oglun zaten Israilden iyi para kazandi, simdi de ülkemize getirdin öylemi? Allahindan bul Tayyip ve defol git artik!

57
0
yanıtYanıtla
sonunda altın rezervlerimizide verdik:

petrolü lozanda verdik imanımızı ınkılaplara verdik ve sonunda altınımızı israil köpeklerine . . . . . . . . . . biz neymişiz beee

30
3
yanıtYanıtla
uyanık:

ticaret bahanesiyle köylerimizemi girecekler. İstemiyoruz katilleri. .

22
1
yanıtYanıtla
Mechul:

İSRAİLE SALLA SALLA SONRA ORTAK İŞ YAP NE OLUYOR BU İŞ TROLLER Bİ ANLATSIN YAW

22
1
yanıtYanıtla
arslanmobilWeb@haberler.com:

yorumlara bak cahillik akıyor, araplar türk düşmanıdır her zaman menfaat ararlar israil bizim için daha iyi halkı eğitimli ve türkleri seviyorlar araplar yatirim yapmiyor israil yapiyor iste kazan-kazan

6
16
yanıtYanıtla
gayserili:

Mucevherleri bogazlarinda kalsin. Katiller ile isbirligi kurmayalim.

16
4
yanıtYanıtla
GALATASARAYMobil-ANDROID:

Kahrolsun israil yaziklar olsun tayip

14
5
yanıtYanıtla
Rambo Mobil-ANDROID:

hani one minute ne oldu yıllardır oyuyanlar oyanin artık zamanınız geldi hey size söylüyorum akp liler

18
1
yanıtYanıtla
dörtyolhataymobilWeb@haberler.com:

AKP gidiyor çok şükür

16
1
yanıtYanıtla
aklilerMobil-ANDROID:

hükümet olmazsa bu isler kurulmaz . AKP nin yapisi birkere israil

16
0
yanıtYanıtla
Tüm 70 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title