Haberler

Türkiye ile Rusya arasında medya köprüsü kuruldu

Rusya'nın en önemli medya kuruluşlarından 65 gazeteci, Türk meslektaşları ile Antalya'daki foruma katıldı.

Forum konuşmacıları umut verdiler: "Türk-Rus ilişkileri geçmiştekinden çok daha iyi olacak"

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerginliğin sona erdirilmesi amacıyla siyaset sahnesinde atılan olumlu adımların ardından iki ülkenin medya mensupları arasında da dostluk köprüleri kuruldu.

Uluslararası medya kuruluşu Global Connection, Rusya'nın önde gelen 18 medya grubuna dahil 60 ayrı medya kuruluşundan genel yayın yönetmeni ve haber müdürü ağırlıklı 65 gazeteciyi Türk-Rus Medya İşbirliği etkinliği çerçevesinde Türkiye'ye getirdi.

İki haber ajansı, 6 TV kanalı, 3 radyo, 7 gazete, 14 dergi, 26 internet sitesi ve 2 internet TV kanalını temsil eden Rus gazeteciler, bu etkinlik çerçevesinde Antalya'da düzenlenen Türkiye-Rusya Medya Forumu'nda Türk gazetecilerle biraraya geldi.

Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin liderliğinde gerçekleştirilen bu büyük organizasyon için Denizbank, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), Koton, Maxx Royal Otelleri, Narenciye Tanıtım Grubu (NTG), Türk Hava Yolları (THY) ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) destek verdi.

GC Başkanı Pasche: Gururluyuz

G20 organizasyonunda Rusya Devlet Başkanı Putin'in de tercih ettiği otel olan Maxx Royal Belek'te düzenlenen forumun açılış oturumuna, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Antalya Valisi Münir Karaoğlu, Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan ve Global Connection Yönetim Kurulu Başkanı Jacques Pasche katılarak birer konuşma yaptılar.

Forum açış konuşmasını yapan Globol Connection Yönetim Kurulu Başkanı Jacques Pasche, böylesine önemli bir buluşmayı organize ettikleri için Global Connection olarak gururlu olduklarını dile getirdi. Pasche, bu buluşmanın iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da sağlamlaşmasına zemin hazırlayacağına inandığını kaydetti.

"Gücü" ve "Potansiyeli Keşfet"

Stratejik Planlama ve İletişim Danışmanı Burhan Özkan, Forum'un öğleden sonraki bölümünde Küresel İletişimde Türkiye'yi anlatan bir sunum yaptı.

Öğleden sonraki bölümde "Rusya ve Türkiye arasındaki yeni ticaret fırsatları"nın tartışıldığı "Gücü Keşfet" konulu oturum düzenlendi. TİM Genel Sekreteri Bader Arslan'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturumda Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kızartıcı, Antalya Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kavak, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz, Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sami Kariyo konuştu.

Nabi Avcı Türk turizmini anlattı

Forumun son bölümünde ise Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeler Birliği Genel Sekreteri Kaan Keşif Kavaloğlu'nun moderatörlüğünde yeni dönemde Türkiye turizminin Rusya'ya bakışının tartışıldığı "Potansiyelini Keşfet" konulu oturum gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın sunum yaptığı oturumun konuşmacıları; Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Vekili Ali Şahin, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Burak Tonbul, ETS Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy ve DenizBank CEO'su Hakan Ateş oldu.

Her iki oturuma katılan konuşmacılar, Türkiye-Rusya ilişkilerinin önümüzdeki dönemde büyük bir hızla gelişeceği ve geçmiş dönemin çok üzerine çıkacağı yönündeki beklentilerini paylaştılar.

"İyiyizbirlikte" ve "Horosho vmeste" hashtagleri

Rus gazetecilerin daveti ve düzenlenen forum çerçevesinde yürütülen çalışmaları değerlendiren Global Connetion Genel Koordinatörü Onur Tayşu da yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki ilişkilerin hızla düzelmesi ve daha da ileriye taşınmasında medya ve tanıtım çalışmalarının büyük önemi bulunduğunu belirtti. Bu bilinçle, Rus medyasının en saygın gazetecilerini, büyük medya gruplarının temsilcilerini Türkiye'ye davet ettiklerini anlatan Tayşu, "Global Connection'un Rus gazetecileri Türkiye'ye daveti ve düzenlenen forum, şu ana kadar, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi yönünde atılmış en önemli sivil adımdır. En önemli etkinliktir budur" dedi.

Tayşu'nun verdiği bilgiye göre, Twitter'da Türkçe "iyiyizbirlikte" ve Rusça "Horosho vmeste" hashtagleri açıldı. Forum katılımcıları bütün gün boyunca bu hashtagleri kullanarak paylaşımlarda bulundu.

Türk ve Rus gazeteciler aynı gün Türkiye-Rusya dostluk maçını da izledi.

Rus medyasının devleri…

Antalya'ya gelen gazetecilerin temsil ettiği Rus medya kuruluşları ise şöyle:

AC Rus Medya Grubu, Argumenti I Facti Medya Grubu, Domashniy TV Holding / Domashniy TV, Elitnoe Medya Grubu / elitnoe.ru, Expert Medya Grubu / Expert dergisi, expert.ru, First Channel TV Grubu / First Channel TV, Gastronom Medya Grubu, Gazprom Medya Holding, Global Connection Uluslararası Medya Grubu, Interfax Haber Ajansı, IVI Online Sinema - Dijital Medya Grubu / ivi.ru, Kommersant Medya Grubu, Komsomolskaya Pravda Medya Holding, RBC Medya Holding, RTR Medya Holding / Russia 1 TV, STS TV Grubu / STS TV, Vecherniya Moscva Medya Grubu, Zdorovie Medya Grubu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ekonomi Bakanlığı Nabi Avcı Antalya Rusya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title