Haberler

Türkiye, Ermenistan'ın Vatikan Hayalini Yıktı

Güncelleme:

Ermeni olaylarının 100. yılı için Papa'yı yanında saf tutmaya çağıran Ermenistan, Türkiye'nin girişimleriyle Vatikan'dan iki kez hayır yanıtı aldı.

Türkiye'nin, sessiz sedasız çok önemli bir diplomasi başarısına imza attığı ortaya çıktı. Ermenistan, 1915'in 100'üncü yıl dönümü sayılan 24 Nisan'da Papa'nın Erivan'da özel ayin düzenlemesini istedi. Vatikan Büyükelçisi Paçacı'nın diplomatik girişimleri sonucu Vatikan, Erivan'a olumsuz yanıt verdi. Papa 12 Nisan'da Vatikan'da bir ayin yapacak ancak '100'üncü yıl' adı verilmeyecek.

Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı'nın uzun soluklu diplomatik girişimleri sonucu, Ermenistan, '100'üncü yıl özel ayini' hedefine ulaşamadı.

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, geçen hafta içinde İtalya'nın başkenti Roma'ya resmi ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında Roma Büyükelçisi Aydın Sezgin'in, Bakan Bozkır onuruna verdiği akşam yemeğine katılan Mehmet Paçacı, yaşanan süreci, gelinen noktayı ve halen beklenen 12 Nisan ayinini anlattı.

İLK TALEP ERİVAN'DA AYİN

Ermeni Kilisesi, Vatikan ile temasa geçti ve resmi bir teklif iletti. Ermenistan, Papa Francesco'nun 24 Nisan 2015'te, Erivan'da 100'üncü yıl özel ayini düzenlemesini istedi.

Erivan bu yolla soykırım iddiasını, 100'üncü yıl dönümünde dünyanın gündemine özel ve büyük bir şekilde taşımayı amaçlıyordu. Konu Vatikan'da değerlendirilme aşamasındayken durumdan haberdar olan Ankara, Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı vasıtasıyla 'din diplomasisi' sürecini başlattı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bünyesinden gelen Büyükelçi Paçacı yaptığı bir dizi görüşmenin sonunda, Vatikan'dan Erivan'a 'olumsuz' yanıt verilmesini sağladı.

O ZAMAN VATİKAN'DA OLSUN

Papa Francesco'dan istediği yanıtı alamayan Ermenistan'ın ikinci hamlesi, teklifi revize etmek oldu. Ermeni Kilisesi, "Papa Erivan'a gelmeyecekse, 100'üncü yıl ayini Vatikan'da düzenlensin" önerisini iletti Vatikan'a.

Türkiye, Büyükelçi Mehmet Paçacı'nın ikinci tur temaslarıyla, Ermenistan'ın bu talebine de olumlu yanıt verilmesini engelledi. Katolik dünyasının ruhani merkezinden Erivan'a giden ikinci yanıt da "Hayır" oldu.

Papalık Ermenistan'a, böyle bir ayinin, 24 Nisan tarihinde Vatikan'da da düzenlenmesinin mümkün olamayacağını, diplomatik bir dille bildirildi.

12 NİSAN FORMÜLÜ

Ve üçüncü aşama... Ermeni diasporasının da ısrarlı girişimleri sonucu, Vatikan - Erivan hattında ara formül bulundu.

12 Nisan'da, Papa Francesco'nun yöneteceği bir ayin düzenlenecek Vatikan'da.

Ancak Türkiye, bu noktada da Ermenistan'ın, "O ayine 100'üncü yıl özel ayini adı verilsin" isteğinin önüne geçti. Ayin bu şekilde adlandırılmayacak. (Kaynak: Vatan)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ermenistan Vatikan Türkiye Erivan Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (30)

beter olunmobilWeb@haberler.com:

Soyunuz tükenecek inşallah lanetli ermeniler beter olacaksınız

23
5
yanıtYanıtla
JACOBmobilWeb@haberler.com:

türkler filistini desteklemesin uluslararası arenada ermeni destekçisi tüm ülkeleri türkiyeyi destekleyecek pozisyona getirelim ermenistanı türkiyeye yalvartalım araplarla ermenilerle dost olacağınıza yahudilerle olun ermeniler kürtler araplar yunanlılar vs hain milletlerdir ortodoğu bizim olsun orta asya sizin olsun yeraltı kaynaklarını da yarı yarıya bölüşelim ama önce yahudi düşmanı yobaz türkleri ehlileştirin en üstün ırk yahudilerdir kuranda bile yazıyor

8
20
yanıtYanıtla
digorluyuxmobilWeb@haberler.com:

Tebrikler her biji cumhurbaşkanim başbakanım Bu yapılanlar büyük bir başarıdir eyyyy paralelcilerin sahte imamlari sahtekar milliyetçilerin ve solcuların klavye şövalyeleri Nerdesiniz

7
19
yanıtYanıtla
yaman:

YENI chp simdi sokaklara dokulur kilicdaroglu onculugunde

20
6
yanıtYanıtla
izmirli:

içimizde ermeniler çok üzülecek :)

18
6
yanıtYanıtla
celalimobilWeb@haberler.com:

Vatikan zaten ermenilerin ne kalleş olduğunu biliyo.adam bu canilerle yanyana dursa dinadamlığı sıfatını once kendi benliğinde kaybeder

18
6
yanıtYanıtla
MEHDimobilWeb@haberler.com:

Azerileri salalim görsünler 100.yili.

18
5
yanıtYanıtla
AlperenmobilWeb@haberler.com:

Ne kinmis arkadas ya.Yahudiler bunlar kadar kinli olsa simdi dunyada alman irki kalmazdi.Turkiyede halen calismaya gelip karinlari doyuyor ama kinleri bitmiyor. Ermeni cetelerin yaptiklarini hic hesaba katmiyorlar.

18
3
yanıtYanıtla
KARTALLMobil-ANDROID:

artikdinleyen deyil dinlenen bi turkiye varrr zorunuza gitmesinnn capucular

13
6
yanıtYanıtla
Ermeni Asıllı Müslüman:

Ermeniler bir hayalin peşindeler, Fransız adilerin oyuna gelmeseydiler bu halde olamayacaklardı Siz ki Anadolunun kadim Ve Osmanlınında Sadık Milletiydiniz, ama gelgör ki Fransız adileri sizi bu duruma getirdi. Jön Türkler de zaten o zaman Batının adileriydi. Ah ulan Fransız adileri ve adi Batılılar bu Orta Doğu Milletlerin arasına en büyük Fitneyi siz soktunuz.

16
1
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title