Haberler

Türkiye'den İncirlik Resti! ABD Uçaklarının Kalkmasına İzin Verilmeyecek

Güncelleme:

Rakka'ya düzenlenecek operasyona YPG'nin de katılmasını isteyen ABD'ye karşı Türkiye, İncirlik kozunu oynayacak. ABD, Rakka'ya YPG ile girerse, uçaklarının Adana'dan kalkmasına izin verilmeyecek.

Türkiye ve ABD askeri arasında Rakka Operasyonu planları üzerinde çalışmalar belli bir aşamaya gelirken, Türkiye olası YPG'li senaryolara karşı hazırlıklı. İncirlik Üssü kullanım izni, ABD'nin hava operasyonlarına lojistik katkısı düşünüldüğünde Türkiye'nin elinde önemli bir koz olarak bulunuyor. ABD eğer Rakka Operasyonu'nu PKK/PYD/YPG ile yaparsa, İncirlik'i kullanamayacak. Bu durumda da Amerika'nın savaş uçakları kalkamayacak.

RAKKA YPG İLE YAPILAMAZ

Halen Türkiye ve ABD arasında askeri yetkililer arasında planlamaları devam eden Rakka Operasyonu'nda PKK/PYD/YPG'nin yer almaması Türkiye'nin vazgeçilmez bir ön şartı olarak masaya konuldu. Türkiye, Amerikan muhataplarına, operasyonun Suriye'nin yerel Arap ve Kürt unsurlarıyla ve ÖSO desteğiyle yapılması önerisini sundu. Amerikan askeri yetkililer, bu öneriler üzerinde çalışırken, görüşmelerde belli bir noktaya gelindiği belirtiliyor.

İNCİRLİK İZNİ MASADA

Türkiye, Rakka Operasyonu'nun şekline dair olası senaryolar üzerinden gerekli çalışmaları yaptı. Buna göre, Türkiye'nin hassasiyetlerine dikkat edilmesi halinde, DEAŞ'la mücadelede edinilen tecrübeler, müttefikler ve koalisyon ile paylaşılarak operasyona destek verilecek. Ancak operasyona PKK/PYD/YPG güçlerinin dahil edilmesi halinde terörist örgütle gerçekleştirilecek bir operasyon Türkiye'den destek bulamayacak. Bu doğrultuda devletin zirvesinde, İncirlik'in Rakka Operasyonu'nda kullanılmasına izin verilmemesi, hava sahasının kapatılması gibi haklı tedbirler üzerinde istişareler yapılıyor.

ASKERİ KAYNAKLAR: TÜRKİYE'NİN EN DOĞAL HAKKI

Türkiye'nin DEAŞ'la mücadelesinde yeterli desteği vermediği ve darbe girişiminde kullanılan üsler arasında yer aldığı için kapatılması gündeme gelen İncirlik Hava Üssü, Türkiye'nin verdiği izin doğrultusunda halen NATO faaliyetleri ve DEAŞ ile mücadele kapsamında ABD ve NATO üyesi ülkeler tarafından kullanılıyor. Türkiye'nin kendi toprakları üzerindeki bu üssün kullanılması iznini kaldırması önünde bir engel ise bulunmuyor. Askeri kaynaklar, bunun Türkiye'nin en doğal hakkı olduğunu, Türkiye'nin terörist olarak ilan ettiği ve topraklarında meydana gelen terör olaylarında izini tespit ettiği bir gruba yardım eden ülkelere karşı gerekli her türlü tedbiri alma hakkı bulunduğuna dikkat çekiyorlar. (Kaynak: Yenişafak)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İncirlik Türkiye Rakka Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title