Haberler

Türkiye Çocuk Zirvesi 16. Kutlama Toplantısı Çorum'da Yapıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 2023'e yönelik en önemli temel felsefelerinin fikri, vicdanı hür nesil yetiştirmek olduğunu belirterek, "Bunu güzel ahlakla birleştirince korkacak hiçbir şey yok."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 2023'e yönelik en önemli temel felsefelerinin fikri, vicdanı hür nesil yetiştirmek olduğunu belirterek, "Bunu güzel ahlakla birleştirince korkacak hiçbir şey yok. Vatana faydalı çocuklar, dünyayı, teknolojiyi tanıyan nesil yetiştirmeye çalışıyoruz. Bir taraftan da birileri çocukları istismar ediyorsa çocuklara tarafız. Bunu yapan ailenin de karşısındayız" dedi.

Türkiye Çocuk Zirvesi 16. Kutlama Toplantısı, Çorum Anitta Otel'de gerçekleştirildi. Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Sinpaş Grup ve Çorum Sevgi Der'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda, 2011 yılı İlk Adım Ödülleri ve 2011 yılı Çocuk Dostu Ödülleri de sahiplerini buldu. Programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in yanı sıra Çorum Valisi Nurullah Çakır, Ordu Valisi Orhan Düzgün, eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, TBMM Çocuk Hakları İzleme Komitesi Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl,

TBMM İdari Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çocuk Hakları Zirvesi Derneği Genel Başkanı Ebrize Çeltikçi, UNICEF Türkiye Temsilcisi Dr. Ayman Abulaban ile ödül almaya hak kazanan kişi ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Bakan Şahin, toplantının yapıldığı salonda Hitit kıyafetleri giymiş mankenler tarafından karşılandı.

Çorum Çocuk ve Gençlik Merkezi Çocuk Korosu tarafından 'Çocuk Hakları' şarkısının söylenmesi ile başlayan programın açış konuşmasını yapan Çocuk Hakları Zirvesi Derneği Genel Başkanı Ebrize Çeltikçi, çocukların birer birey olarak yeni anayasada yer almasını istediklerini söyledi. Bu konudaki görüş ve önerilerini sunduklarını belirten Çeltikçi, "Anayasada çocukların bir vatandaş olarak vurgulanmasını istiyoruz. Anayasada yer alan 'herkes ve hiç kimse' yerine çocuk ve büyük herkes ya da çocuk ve büyük hiç

kimse' şeklinde değiştirilmesini bekliyoruz. Ayrıca çocuk çalışanlar ve çocuk istismarı konusunun da net ve kesin maddelerle yeni anayasada yer alması yönündeki görüşlerimizi bildirdik. Dikkate alındığı için teşekkür ediyoruz" dedi.

Bakan Şahin ise yaptığı konuşmada, "Teşvik sistemi ile daha da kalkınan birçok il olacağına inanıyorum. Her geldiğimde gelişen, değişen bir Çorum görmekten mutlu oluyorum" dedi. "Çocukların dünümüz, bugünümüz ve geleceğimiz olduğunu biliyoruz" diyen Bakan Şahin, "Çocukluğun masumiyeti, sevgi, şefkat olduğunu biliyoruz. Nasıl bir dünya hayal etmek istiyorsak, yetiştirdiğimiz çocuk etle tırnak. Çocuk hakları konusunda tarafız. Yapılması gereken her konuda gerekli bütün iradeyi gösteren hükümetin temsilcisi

olarak aranızdayım. Çocuklarla ilgili bütün anlaşmaları anında imzalamış, hukuk devleti olma yolunda her türlü altyapıyı geliştirmiş bir hükümetin bireyi olarak aranızdayım" diye konuştu.

Bakan Şahin konuşmasına şöyle devam etti:

"Neler yaptık, yapacağız. Hukuki süreç ile uygulamalar birleştirip, 2023 vizyonunu ortaya koymamız gerekiyor. Biz yola çıkarken önce insan dedik. Herkesin bölgesi ne olursa olsun, dili, dini, ırkı ne olursa olsun onun doğuştan gelen hakkının en önemli hak olduğunu ve güçlü bir şekilde verilmesi gerektiğine inanıyorum. Çocuk haklarına da o şekilde bakıyoruz. En önemli temel hakkı yaşam hakkı olarak görüyoruz. Hak fırsat eşitliğini sağlamak bizim birinci derece görevimiz. Çocuk haklarını geliştirmek,

sorunları büyük bakış açısı ile değil onlar kendileri için ne istiyor, onlarla beraber, çocuklar için çocuklarla birlikte politikayı hayatımızın ana merkezi haline getiriyoruz."

Son 10 yılda eğitimde fırsat eşitliği için pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyleyen Bakan Şahin, "Yoksulluk eğitimde engelse kaldırıyoruz dedik. Bütün çocuklara zengin ayrımı yapmadan kitap verdik. Yoksulluktan dolayı okuyamıyorsa 990 bin anneye yardım yaptık. Bugün kız ve erkek çocuklar yüzde 98,5 gibi bir oranda temel eğitimde fırsat eşitliğini yakaladı. Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkarttığımız zaman bu 98 oranını, orta öğretim sonucunu etkileyecek" dedi.

"Evlatlarımıza nasıl su vereceğiz? Nasıl bir fidana, güçlü bir ağaca ve ormana dönüştüreceğimizi düşünmek herkesin görevi" diyen Şahin, "Makamların yanında ne yazarsa yazsın, hepimizin hedefi kendi çocuğunu kendinden daha iyi yetiştirecek hayat felsefesi var. Çocuğum benden daha iyi eğitim alsın anlayışı var. Daha iyi bir Türkiye için bu felsefeyi benimseyelim" ifadelerini kullandı.

Eğitimle beraber en önemli hedeflerinin sağlıklı toplum olduğunu kaydeden Bakan Şahin, "Artık her çocuk sigortalı doğuyor. Çocuğun yeri ailedir. Gelir gelmez aileye destek vererek çocuklarını yanlarına alma modelini benimsedik. 7 bin çocuğu mali destekle yerine aldık. Koğuş siteminden sevgi evlerine, oradan da çocuk evlerine geçiyoruz. Yeni hedeflere gidiyoruz" diye konuştu.

" KURUMSAL ÇALIŞMALARDA ÖNEMLİ BİR VİZYON ÇİZİYORUZ"

Sivil anayasanın en önemli gündemleri olduğunu söyleyen Bakan Şahin, "Büyükler kendi içinde ne yapacağına karar vermeden, sayın başkan anayasada şunu istiyoruz diye giden ilk ekiptir. Kendilerine teşekkür ediyorum. Çocuk, kadın temelli bir anayasa istiyorlar. Tek bir maddede değil, her maddeyi buna göre şekillendiren bir anayasadır bizim muradımız. Hedeflerimize ulaşmanın en temel yolu, hukuk devleti olmadır. Büyüyen ekonominin yolu, engelleri aşmanın yolu hukuk devleti olmaktır. 2023 en önemli temel

felsefemiz çocuklar için fikri, vicdanı hür nesil yetiştirmek. Bunu güzel ahlakla birleştirince korkacak hiçbir şey yok. Vatana faydalı çocuklar, dünyayı, teknolojiyi tanıyan nesil yetiştirmeye çalışıyoruz. Bir taraftan da birileri çocukları istismar ediyorsa çocuklara tarafız. Bunu yapan ailenin de karşısındayız. Çocuklar bizim hayatımızın meyvesi ve geleceğimizse nedeni ne olursa olsun kimse onları istismar edemez. Bunun için çocuk izleme merkezleri kurduk. Hiçbir çocuk kendi kendine suç işlemez. Onu

korurken rehabilitasyon merkezleri aracılığıyla da istiyoruz ki topluma entegre olsun. Bununla ilgili TCK'daki taleplerimizle ilgili Adalet Bakanımızı bilgilendirdik" şeklinde konuştu.

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu da yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çağ atladığını, dünya devleti olmanın gereklerini yerine getirdiğini söyledi. Kendisinin 'Eti senin kemiği benim' kültüründen gelen bir nesil olduğunu belirten Uslu, "Böyle bir nesil olarak, şimdi çocuk haklarını konuşuyoruz. Ülke olarak da dünya devleti olmanın gereklerini yerine getiriyoruz" diye konuştu.

Çocuk hakları toplantısına elleri boş gelmediklerini belirten Uslu, "Biz de milletvekili arkadaşlarımızla buraya 4+4+4 şeklindeki kademeli, 12 yıllık zorunlu eğitim düzenlemesi ile geldik. Zannediyorum böyle bir günde çocuklara verilecek en güzel hediye budur" dedi.

Programda İlk Adım Ödülü alan Çorum Valisi Nurullah Çakır ise, yeni hükümetin kuruluşundan henüz bir yıl geçmeden çocuk ve aile kavramı ile ilgili onlarca yasal düzenlemenin hızla yapıldığını söyledi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. İlk Adım Ödülleri ve Çocuk Dostu Ödülleri sahiplerine verildi. Törende Bakan Şahin'e İlk Adım Ödülü'nü Çocuk Hakları Zirvesi Derneği Genel Başkanı Ebrize Çeltikçi verdi. Çorum Valisi Nurullah Çakır'a da İlk Adım Ödülü'nü Bakan Şahin verdi. Törende ayrıca Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Ordu Valisi Orhan Düzgün, İstanbul-Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.

Yunus Söylet, SİNPAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen İlk Adım Ödülü'ne layık görüldü.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir, İstanbul Valisi'nin eşi Gül Mutlu, Birleşmiş Markalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çocuk Gelişimi ve Montessori Eğitim Derneği Başkanı Adem Güneş, Hürriyet Yayıncılık A.Ş. adına Şahver Çelik, BUGAY Yapım ve Filmcilik AŞ. adına Umur Bugay, Müjdat Gezen Sanat Merkezi adına Müjdat Gezen, ACUNMEDYA adına Acun

Ilıcalı, Köy Çocuklarına Yardım Projesi ile İstanbul Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencileri Gökhan Tok ve Emre Birincioğlu, Orada Bir Köy Var Yakında Projesi ile Tamer İşcen ve Bir Derslik de Bizden Projesi ile Haldun Savcı, Hülya Özmen, Gonca Güzeloğlu, Yiğit Coşkun, Eftal Koyuncu, Mehmet Kllioğlu, Mehmet Konyalı da 2011 yılı Çocuk Dostu Ödülü'ne layık görüldü.

Bakan Şahin, saat 11.00'de başlayan Çocuk Zirvesi'nin açılışının ardından saat 12.30'da Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'ni ziyaret etti. Öğleden sonra Sevgi Evleri Çocukları ile birlikte hatıra ormanına ağaç diken Şahin, saat 14.30'da hayırsever iş adamı Ahmet Akdağ tarafından yaptırılıp önce belediyeye, sonra da Sosyal Hizmetler'e devredilen Kamile-Hacı Ahmet Akdağ Huzurevi'nin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Şahin, açılışın ardından AK Parti İl Başkanlığı ile Çorum Müzesi'nde konaklamalı

eğitime katılan İstanbul Bahçelievler Sevgi Evleri öğrencilerini ziyaret edecek. Bakan Şahin'in son olarak Çorum Sevgi Evleri Kız Yurdu ve Engelsiz Yaşam Merkezi'ni ziyaret edeceği belirtildi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Fatma Şahin Salim Uslu Türkiye Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çanakkale Boğazı gemi yangını SON DURUM! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı mı? Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title