Haberler

Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Nazlım'ın Açıklaması

Türkiye Çimse-İş Genel Başkanı Zekeriya Nazlım, Eskişehir Paşabahçe Cam Fabrikası çalışanlarını yeni bir kaos ortamına sürüklemeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Türkiye Çimento, Seramik, Toprak ve Cam Sanayi İşçileri Sendikası (Türkiye Çimse-İş) Genel Başkanı Zekeriya Nazlım, Eskişehir Paşabahçe Cam Fabrikası çalışanlarını yeni bir kaos ortamına sürüklemeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Nazlım, sendikanın Eskişehir şubesinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Çimse-İş Sendikası'nın Eskişehir Paşabahçe Cam Fabrikası'nda yetkili sendika olduğunu belirterek, burada çalışan işçileri kapsayan ve halen yürürlükte bulunan toplu iş sözleşmesinin mevcut olduğunu kaydetti.

Sendikanın her zaman meşru zeminde sabır ve inançla çalışmalarını yürüttüğünü ifade eden Nazlım, şöyle konuştu:

'Türk-İş Konfederasyonu'na bağlı 12 numaralı iş kolumuzda yer alan Kristal-İş Sendikası örgütlü olduğumuz Eskişehir Paşabahçe Cam Fabrikası'nda sendikacılık temel ilkelerini zedeleyerek ve Türk-İş tüzüğünün söz konusu hükmünü hiçe sayarak örgütlenme faaliyetlerine başlamıştır. Kristal-İş Sendikası geçmişte de aynı iş yerinde benzer eylemler düzenleyerek işçileri, iş verenleri ve Eskişehir halkını kaosa sürüklemiştir. Eskişehir'de çalışma barışını bozmaya çalışan ve sendikamız adına mesnetsiz iftiralar atarak, emeğe ve alın terine ihanet eden yeni bir kaos ortamı hazırlayarak bu durumdan kendine pay çıkartmaya çalışan bir Kristal-İş Sendikası mevcuttur. Sendikamızın bundan sonraki süreçte de sendikal mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Eskişehir Paşabahçe Cam Fabrikası çalışanlarını yeni bir kaos ortamına sürüklemeye kimsenin gücü yetmeyecektir. "

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title