Haberler

Türkçe Olimpiyatları Turne Grubu Yola Çıkıyor

Güncelleme:

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde düzenlenen Turne Programları 30 Mayıs – 14 Haziran tarihleri arasında 41 ilde gerçekleştirilecek.

Turne programlarında 9. Türkçe Olimpiyatları şampiyonları, geçtiğimiz yıl dereceye giren öğrencilerden davet edilenler ve 10. Türkçe Olimpiyatları ülke finallerinde 2. ve 3. olan öğrenciler sahne alacak. Turne programları için 8 otobüs 10. Türkçe Olimpiyatları afişleriyle giydirildi.

Turne etkinliklerinden bazıları Bodrum Antik Tiyatro, Şanlıurfa Arena ve İzmir'de 85 bin kişilik İzmir Atatürk Stadyumu'nda olacak. Edirne'deki program Kırkpınar Meydanı'nda olacak ve Şili'den bir öğrenciyle Güney Afrika'dan bir öğrenci güreş tutacak.

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nda yarışmak için 5 kıtadan, 135 ülkeden Türkiye'ye gelecek 1500 öğrenci, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere toplam 41 il ve 65 sahnede yapacakları 10. yıla özel muhteşem gösteri ve performanslarla yine Türkçe sevdalılarına bayram yaşatacak. Şarkı, Şiir, Halk Oyunları, Güzel Konuşma ve Özel Beceri gibi farklı kategorilerde gösteri yapacak öğrenciler, hem Türkçelerini konuşturacak hem de farklı kültürleri ve güzel ülkemizi tanıma fırsatı bulacak.

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında 4 ayrı turne grubu oluşturuldu. 1. Turne grubunun sunuculuğunu Ceyhun Emre Teoman; müzik yönetmenliğini Alper Oflaz; sahne yönetmenliğini Hakan Akıncı, halk dansları kareografilerini ise Başar Demirkurt ve Özge Kök yapacak. 1. Turne grubu ilk programına 30 Mayıs Çarşamba günü Rize ile başlayacak.

1. Turne grubu daha sonra 1 Haziran Cuma Trabzon, 2 Haziran Cumartesi Ordu, 4 Haziran Pazartesi Samsun, 5 Haziran Salı Tokat, 6 Haziran Çarşamba Çorum, 8 Haziran Cuma Zonguldak'ta sahne alacak. Ardından 10 Haziran Pazar Sakarya, 11 Haziran Pazartesi Kocaeli ve 12 Haziran Salı Gebze ile birinci turne grubunun programı son bulacak.

2. Turne grubunun sunuculuğunu Ertem Şener üstlenecek. Müzik yönetmeni Alper Akaryıldız, sahne yönetmeni Mehmet Akyazı, Halk dansları sorumluları ise Burak Özdoğru ve Berna Bozdoğan olacak. 2. Turne grubunun etkinlik takvimi ise şu şekilde olacak: 30 Mayıs Çarşamba Eskişehir, 01 Haziran Cuma Afyon, 02 Haziran Cumartesi Kütahya, 04 Haziran Pazartesi Bursa, 05 Haziran Salı Balıkesir, 07 Haziran Perşembe Edirne, 09 Haziran Cumartesi Tekirdağ, 10 Haziran Pazar Çorlu, 11 Haziran Pazartesi Kırklareli.

Bursa'daki il etkinliğine Aydan Şener kızıyla birlikte katılacak. Ayrıca Selda Bağcan, Erol Büyükburç, Adnan Şenses, Fettah Can, Hakan Aysev, Ahmed Ahmedov ve Müşerref Akay da programda katılımcılar arasında yer alacak. Programa Ata Demirer'in de gelmesi bekleniyor.

3. Turne grubunun sunuculuğunu ise Ramazan Ümit Şimşek yapacak. Merisa Suljkanovic'in sunucu yardımcılığını yapacağı turne programında müzik yönetmeni olarak Turgut Yiğit Dalar, sahne yönetmeni olarak ise Yakup Büyükpınar görev alacak. Halk dansları sorumluları ise Shamil Golaev ve Celal Karacan olacak.

3. turne grubunun etkinlik takvimi ise şu şekilde gerçekleşecek; 30 Mayıs Çarşamba Malatya, 31 Mayıs Perşembe Elazığ, 01 Haziran Cuma Diyarbakır, 02 Haziran Cumartesi Şanlıurfa, 05 Haziran Salı Kahramanmaraş, 06 Haziran Çarşamba Hatay, 08 Haziran Cuma Osmaniye, 09 Haziran Cumartesi Adana, 11 Haziran Pazartesi Mersin.

4. turne grubunun sunuculuğunu TRT spikerlerinden İlker Gültekin üstlenecek. Geçen sene olimpiyatlara Mozambik'ten katılan Shakira İssufo'nun sunucu yardımcılığını yapacağı programların Halk dansları sorumluları Olgun Kamil Tura, Nilgün Tura ve Azamat Tanya olacak.

Grubun Müzik yönetmeni olarak ise Furkan Demir görev alacak. 4. Turne grubunun etkinlik takvimi ise şu şekilde gerçekleşecek: 30 Mayıs Çarşamba Sivas, 01 Haziran Cuma Kayseri, 02 Haziran Cumartesi Ankara, 04 Haziran Pazartesi Konya, 05 Haziran Salı Karaman, 07 Haziran Perşembe Isparta, 09 Haziran Cumartesi Antalya, 10 Haziran Pazar Denizli, 11 Haziran Pazartesi Muğla.

Olimpiyat Grubu turne programında ise bu yıl Erzurum, İzmir, Gaziantep ve Van yer alıyor.

8 OTOBÜS OLİMPİYAT AFİŞLERİYLE GİYDİRİLDİ

Turne gruplarının seyahatlerinde kullanacakları 8 otobüs 10. Türkçe Olimpiyatları reklam afişleriyle giydirildi. Her turne grubuna biri kostümler için diğeri ise öğrencilerin yolculuğu için kullanılacak iki otobüs eşlik edecek. Öğrenciler uzun mesafeleri uçakla gidecekler

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şanlıurfa İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title