Haberler

Türk Polis Teşkilatı'nın 167. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167.yıldönümü Aydın'ın Köşk İlçesinde düzenlenen etkinliklerle kurtlandı.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yıldönümü Aydın'ın Köşk İlçesinde düzenlenen etkinliklerle kurtlandı. Polis vatandaş kaynaşmasının en yoğun yaşandığı ilçede, dostluk yürüyüşünün ardından İlçe Emniyet Amirliği'ne gelen vatandaşlara polis eşleri tarafından çeşitli ikramlar sunuldu. Bu yıl 2.'si gerçekleştirilen dostluk yürüyüşünün bundan sonra geleneksel hale getirileceği belirtildi.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun Köşk'teki 167. yıldönümü kutlaması kapsamında ilk önce Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Türk Polis Teşkilatı'nın tarih boyunca olduğu gibi bugün de canı pahasına fedakar çalışmalarla görevini sürdürdüğünü belirten Köşk İlçe Emniyet Amiri Süleyman Tikveşli, "Polis Teşkilatı olarak halkımızın beklentilerinin yerine getirilerek huzur ortamının devamının sağlanması ve halkımızın desteğinin kesintisiz olarak devam etmesi en önde gelen hedefimizdir. İlçemizde mevcut olan huzur ve güven ortamını daha da iyi hale getirmek için bütün birimlerimizle birlikte üstün gayret ve fedakarlıkla yaptığımız çalışmalarımızda, halkımızdan aldığımız takdir ve memnuniyet yorgunluğumuzu unutturduğu gibi, hizmet etme kararlılığımızı ve şevkimizi de artırmaktadır. Köşk'ün huzur ve güveni için gece gündüz çalışmaya hazırız" diyerek tüm personelin ve meslektaşlarının günlerini kutladı.

Köşk Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Rifat Kadri Kılınç, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Türk Polisi'nin ulvi bir görevi yerine getirdiğini belirten Köşk Kaymakamı Demiryürek "167 yıl önce kurulan Türk Polis Teşkilatı, yasaların uygulanması, demokratik düzenin, temel hak ve özgürlüklerin korunması, toplumun barış, huzur ve güven içerisinde yaşamasının sağlanması gibi, önemli görevleri üstlenmiştir. Emniyet Teşkilatımız ve polisimiz, bu görevlerini Anayasa ve yasalara bağlılıkla yerine getirmektedir" diyerek tüm polislerin haftalarını kutladı.

Konuşmaların ardından vatandaşlarla birlikte öğrenciler ve protokol üyeleri, tören alanından Emniyet Amirliği'ne kadar dostluk yürüyüşüne katıldılar. Daha sonra polis teşkilatının 167. yaş günü pastasını kesen protokol üyeleri ve vatandaşlara, emniyet teşkilatında çalışan polislerin eşleri tarafından hazırlanan ikramlar sunuldu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tikveşli Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title