Haberler

Türk İzci Köpeği "Zağar" da Tehlikede

Türk Çoban Köpeği Olan 'Kangal' ve 'Akbaş'lardan Sonra Türk Av Köpeği 'Zağar'ın Geleceği İçin de Tehlike Çanları Çalmaya Başladı. Köpek Araştırmacısı Doğan Kartay, Müthiş İz Sürme Yetenekleriyle Bilinen Bu Köpeklerin Yurtdışa Götürüldüğünü, Koruma Altına Alınması Gerektiğini Söyledi.

TÜRK çoban köpeği olan ‘Kangal’ ve ‘Akbaş’lardan sonra Türk av köpeği ‘Zağar’ın geleceği için de tehlike çanları çalmaya başladı. Köpek araştırmacısı Doğan Kartay, müthiş iz sürme yetenekleriyle bilinen bu köpeklerin yurtdışa götürüldüğünü, koruma altına alınması gerektiğini söyledi. Yapılan araştırmalarda, Türk izci köpeği olan zağarların, ülkemizde Manisa Yuntdağı, Bozdağ, Batı Toroslar’da, özellikle Yörük nüfusunun ağırlıklı olduğu bölgelerde daha fazla sayıda yaşadığı ortaya çıktı. Oğuzlarla birlikte Orta Asya’dan gelen Türk çoban köpeği olan Kangal ve akbaşlar gibi Türk av köpeği olan zağarın geleceği için tehlike çanları çalmaya başladı. Yaban ırklarıyla çiftleştirilen zağar köpekleri saf özelliklerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ege

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title