Haberler

Türk Futbolunun İz Bırakanları Eskişehir'de Ölümsüzleşiyor

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nin "Altın Ayaklar" projesi ile Türk futbol tarihine isimlerini yazdıran unutulmaz futbolcular, ayak ve el izleriyle ölümsüzleştiriliyor.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nin "Altın Ayaklar" projesi ile Türk futbol tarihine isimlerini yazdıran unutulmaz futbolcular, ayak ve el izleriyle ölümsüzleştiriliyor.

Tepebaşı Belediyesi'nin yaklaşık iki buçuk yıldır sürdürdüğü çalışmayla futbol tarihimizin unutulmaz kramponlarının ayak izleri, file bekçilerinin de el izleri alındı. Başta Eskişehirspor'un efsane takımında yer alan futbolcular olmak üzere Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi Türk futbolunun önde gelen kulüplerinin futbolcularından oluşan 50 ismin izi bulunuyor.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dr. Ahmet Ataç, bu projenin Türkiye'de ilk ve dünyada 3-4 projeden biri olduğunu vurguladı. Başkan Ataç, bunun "Altın Ayaklar" projesinin 1. etabı olduğunu belirterek, "Spor; barış, dostluk ve kardeşlik demektir. Bu, hem bir vefa projesi, hem de turizm açısından Eskişehir'e fayda sağlayacak bir proje. Türkiye'den ve dünyanın farklı bölgelerinden gelecek insanlar, bu projede yer alan futbolcularımızın ayak izleriyle fotoğraf çektirecekler. Türk futboluna hizmet vermiş, milli takımda yer almış, futbolseverlerin gönlünde yer etmiş futbolcular ile gönüllerin şampiyonu efsane Es-Es'in ayak izlerini bir araya getirdik" dedi.

Ataç, projenin açılışının 20 Ekim 2012 Cumartesi günü saat 11.00 'de Tepebaşı Belediyesi Sanat Evi önünde yapılacağını söyledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehirspor Tepebaşı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title