Haberler

Türk Filmleri Haftası

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Türk Filmleri Haftası, yönetmen Mustafa Kara'nın "Kalandar Soğuğu" filminin gösterimi ile başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Yerli Düşünce Derneğinin ortaklaşa düzenlediği, TİKA ve Yunus Emre Enstitüsünün katkı sağladığı haftanın açılışına, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sevda Memmedeliyeva, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Azerbaycanlı milletvekilleri ile sinema ve sanat camiasından çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu yaptığı konuşmada, sinemanın bugünün iletişiminde en etkili yöntemlerden biri olduğunu söyledi.

Bakü ile Ankara'nın "ikiz kardeş" olduğunu ifade eden Topçu, bu kardeşlerin birbirlerinin günlük hayatlarını, acılarını, sevinçlerini sinema vasıtasıyla daha iyi tanıyacağını kaydetti.

Türk filmlerini tüm Türk-İslam dünyası ile paylaşmak istediklerini belirten Topçu, bu ülkelerin filmlerini de Türkiye'de görmek istediklerini ifade etti.

Topçu, sinema ile hem kültür birliği sağlanacağını, hem de ticaret yapılacağını dile getirerek, "Sinema ile birbirimizi çok daha iyi tanıyacağız. Türk ve İslam dünyasının bu iletişimi daha iyi değerlendireceğini ümit ediyorum. Gelenek ve göreneklerimizi bu vesileyle birbirimize aktarmış olalım." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Özoral ise Türk sinemasının tarihine değinerek, Bakü'de gösterilecek filmlerin Azerbaycanlı seyircilere Türk sineması konusunda fikir vereceğini kaydetti.

Yerli Düşünce Derneği Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Gündoğdu, gerçekleştirdikleri organizasyon ile Azerbaycanlıların Türk sinemasını daha yakından tanımasını amaçladıklarını belirterek, benzer etkinlikleri diğer dost ve kardeş ülkelerde de yapmak istediklerini bildirdi.

Etkinlikte Azerbaycanlı ses sanatçısı Azerin, Cengiz Numanoğlu'nun sözlerini yazdığı "15 Temmuz" şarkısını seslendirdi.

27 Kasıma kadar devam edecek Hafta boyunca Bakülüler "Kalandar Soğuğu"nun yanı sıra Murat Şeker'in "Deliormanlı", Yücel Çakmaklı'nın "Birleşen Yollar", Ahmet Sönmez'in "Elveda Katya" ve Özhan Eren'in "Son Mektup" filmlerini ücretsiz izleyebilecek.

Seanslar sonrasında yapımcı, yönetmen ve oyuncular izleyiciler ile söyleşiler gerçekleştirecek.

Kaynak: AA / Güncel

Yalçın Topçu Azerbaycan Bakü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title