Haberler

Türk Eğitim-Sen Üniversite Çalıştayı Düzenliyor

Güncelleme:

Türk Eğitim-Sen, üniversitelerdeki akademik ve idari personelin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek için Üniversite Çalıştayı düzenliyor.

Türk Eğitim-Sen, üniversitelerin içinde bulunduğu duruma ve üniversitelerdeki akademik ve idari personelin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek için Ankara'da Üniversite Çalıştayı düzenliyor.

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, Ankara'da yapılacak çalıştayla ilgili bilgi verdi. Üniversitelerin ülkemizin temel yapı taşı, toplumun temel dinamikleri, ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel alanlarda kalkınmanın itici gücü olduğunu dile getiren Bostan, "Böylesine önemli işlevlere sahip olan üniversitelerimiz bir türlü demokratik ve özerk kurumlar haline gelememiş, sorunlarından arındırılamamıştır. YÖK, üniversitelerin önündeki en büyük engel olarak görülmektedir. Zira kurulduğu günden bu yana YÖK'ün varlığı ve işlevi hep eleştiri konusu olmuştur. Tepkilerin merkezinde olan YÖK'ün yeniden yapılandırılması zorunluluktur" dedi.

Türk Eğitim-Sen olarak yıllardır YÖK ile ilgili sıkıntıları gündeme getirdiklerini belirten Bostan, "YÖK'ün koordinasyon kurulu olarak yeniden düzenlenmesi, otoriter yapısının ortadan kaldırılması, üniversitelerin akademik ve idari yapısına müdahale etmemesi gerektiğini vurguladık. Bilimin ve özgür düşüncenin merkezi olan üniversiteleri demokratik ve özerklikten uzaklaştırdığını dile getirdik. YÖK konusunda siyasi iktidarlara da çağrıda bulunduk. Zira siyasi iktidarlar, ne yazık ki YÖK'ü arka bahçeleri olarak görmekte, YÖK üzerinden üniversitelerde hakimiyet kurmaya ve üniversiteleri kontrol etmeye çalışmaktadır. Öte yandan sendikamız, YÖK'ü derinlemesine ele almak ve üniversitelerin sorunlarını masaya yatırmak için bugüne kadar çeşitli çalışmalar da yaptı. Bu kapsamda üniversite çalışanları ve akademisyenler ile anket çalışması yaptık, sempozyum, kurultay ve çalıştaylar düzenledik" diye konuştu.

Bugün gelinen noktada YÖK'ün hazırladığı yeni yasa taslağının kamuoyunun gündeminde olduğunu ifade eden Bostan, YÖK'ün yeni yasa taslağı hakkında sosyal taraflardan ve sivil toplum kuruluşlarından görüş istediğini söyledi. Bostan, "Sorumluluk bilinciyle hareket eden sendikamız da, üniversitelerin ve üniversite çalışanlarının problemlerini tespit etmek, çözüm üretmek ve gündem oluşturmak amacıyla yeni bir üniversite çalıştayı yapacaktır" dedi.

Hanefi Bostan, Türk Eğitim-Sen'in 14-16 Aralık 2012 tarihleri arasında Ankara'da tüm üniversitelerden akademik ve idari kadroda çalışan temsilcilerin katılımıyla "Türkiye'de Yükseköğretimin Sorunları, Beklentiler ve Çözüm Arayışları" konulu çalıştay düzenleyeceğini söyledi. Bostan, çalıştayda Üniversitelerde Yönetim Sorunu ve YÖK'te Yapısal Değişim İhtiyacı, Üniversitelerde Akademik ve İdari Personelin Özlük ve Ekonomik Hakları, Beklentiler, Çözüm Arayışları ve Üniversite Çalışanları ve Demokratik Haklar şeklinde üç ayrı çalışma grubu oluşturulacağını açıkladı. Bostan, "Üniversitelerde Yönetim Sorunu ve YÖK'te Yapısal Değişim İhtiyacı" konulu komisyonunun hem yeni YÖK yasa taslağını değerlendireceğini, hem de YÖK'ün yeniden yapılandırılmasına dair önerileri gündeme getireceklerini söyledi. Çalıştayda hem üniversitelerin hem de akademik ve idari personelin sorunlarına ışık tutacaklarını belirten Bostan, aynı zamanda YÖK'ün yapısına, işleyişine yönelik önemli tespitlerde bulunup, yeni yasa taslağına ilişkin teklifleri oluşturacaklarını ifade etti. Hanefi Bostan, "Çalıştayda hazırlayacağımız sonuç raporu, başta Yükseköğretim Kurulu olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlara gönderilecektir. Üniversitelerimizdeki akademik ve idari personelin yaşadıkları sorunları, beklentilerini ve önerilerini istanbul1@turkegitimsen.org.tr ve hanefibostan@mynet.com e-posta adreslerine göndermelerini saygı ile istirham ederiz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hanefi Bostan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title