Haberler

Türk Dünyası 1.gazeteciler Şurası

Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Türk Dünyası Gazetecileri 19-23 Mart 2014 tarihleri arasında Eskişehir’de buluşuyor.

Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Türk Dünyası Gazetecileri 19-23 Mart 2014 tarihleri arasında Eskişehir'de buluşuyor.

Eskişehir Valiliği, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı, Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı'nın işbirliği, Dünya Gazeteciler Federasyonu, Türk Dünyası Genç İletişimciler Birliği'nin katkılarıyla "Türk Dünyası 1. Gazeteciler Şurası" Eskişehir'de düzenleniyor. Konuyla ilgili Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti'nde bir araya gelen Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Dünya Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir ve Türk Dünyası Genç İletişimciler Birliği Genel Başkanı Şemsettin Küzeci, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı İbrahim Erdoğan, Dünya Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı İsmail Kahraman yaptıkları ortak açıklamada; yoğun ilgi gören etkinliğe Türkiye'den 250, yurtdışından 100 olmak üzere toplam 350 gazetecinin katılacağını vurguladılar.

30'a yakın ülkeden gelecek basın mensupları ile Türkiye'den katılacak gazeteciler arasında iletişim, diyalog ve mesleki birikimlerin aktarılmasının hedeflendiği şura ile ilgili olarak Karaca, Erdoğan, Kahraman, Demir ve Küzeci'nin meslek kuruluşları adına yaptıkları ortak açıklama şöyle:

Türk Dünyası 1. Gazeteciler Şurası'nın amacı, başta Türk Cumhuriyetlerindeki gazeteci meslektaşlarımız olmak üzere, Türk Akraba Toplulukları Gazetecileri ve Avrupa ülkelerindeki meslektaşlarımızı bir araya getirmek, onların mesleki ve kültürel paylaşımda bulunmalarını sağlamaktır. Meslektaşlarımızın, öncelikle bulundukları ülkelerin yasalarına uymak kaydıyla daha özgür, daha güçlü ve daha bilinçli gazetecilik yapmalarına öncülük etmeyi, onları değişen ve gelişen medya dünyasıyla buluşturmayı hedeflemekteyiz. Aynı zamanda bu meslektaşlarımızı Türkiye'deki basın mensuplarıyla buluşturup bilgi alışverişinde bulunmalarına zemin hazırlamak, böylelikle karşılıklı olarak mesleki bilgi ve birikimlerin artırılmasına katkı sağlamayı amaçlamaktayız. Tabii ki, dünyada gelişen gazetecilik ve iletişim teknolojisi başta olmak üzere, medyanın günümüzde geldiği noktayı ve gelecekte biçimleneceği durumu karşılıklı anlayış ve uyum ilkeleri ışığında tartışmak da bu etkinlikle birlikte düşünülen amaçlar arasındadır. Bu bağlamda organizasyon kapsamında; 'Türk Dünyasında Küreselleşme ve İletişim Gelişmeleri Paneli", 'Türk Dünyası Gazeteciler Çalıştayı" ve 'Türk Dünyası Kadın Gazeteciler Zirvesi' gerçekleştirilecek, ayrıca 'Türk Dünyası Medya İletişim Sergisi' açılacaktır. Türk Dünyası Gazeteciler Şurası'nın ana hedefi ise; Eskişehir'de bir araya gelecek Türk Dünyası gazetecilerinin birlikteliğini vurgulamak, Türk Dünyası'nda bir mesleki üst çatı kuruluşuna zemin hazırlamak üzere; meslektaşlarımızın mesleki ve diğer konulardaki problemlerini konuşarak, dünya kamuoyuna duyurulmak üzere 'Türk Dünyası Gazeteciler Eskişehir Deklerasyonu' yayınlamaktır." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title