Haberler

Turizm Yatırımcılarının Gözde Şehri Denizli

Denizli'de 6 firmanın bölgeye yatırım yapmak için Turizm Yatırım Belgesi aldığı bildirildi.

Denizli'de 6 firmanın bölgeye yatırım yapmak için Turizm Yatırım Belgesi aldığı bildirildi.

Denizli Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Denizli'nin, özellikle UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'si ve kırmızı renkli travertenlere sahip Karahayıt'ı ile yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olduğunu belirtti.

Pamukkale'deki Hierapolis antik kentinde, İncil'de adı geçen ve Hz. İsa'nın 12 havarisinden biri olan St. Philippus'un mezarının bulunduğunu hatırlatan Korkmaz, bu gelişmenin Denizli'ye gelecek turist sayısını önemli ölçüde artıracağını söyledi.

Korkmaz, "Denizli'de Hristiyanlarca kutsal sayılan ve hacı olmak için gelinen yerler var. Böyle bir mezarın bulunması Hristiyan alemi için çok önemli. Yurt dışından arayıp bunu teyit ettirmeye çalışıyorlar. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda Denizli'ye daha çok turist gelecektir" dedi.

Sağlık turizmi ile ön plana çıkan Denizli'nin, son yıllarda uluslararası oteller zincirleri de dahil tüm dünyanın ilgisini çektiğini ifade eden Korkmaz, şunları kaydetti:

"Denizli'nin son yıllardaki turizm atılımını gören yatırımcılar 2 milyonu aşkın turistin ziyaret ettiği Pamukkale ve Karahayıt'ta turizm tesisi kurmak için adeta birbirleriyle yarışa girdi. 6 firma bölgeye yatırım yapmak için Turizm Yatırım Belgesi aldı.

İkisi 5 yıldızlı tesis olmak üzere Turizm Yatırım Belgesi alan toplam 6 firmanın dışında Denizlili Özkan Atik Şirketler Grubu'nun, Güney Koreli Choyang ile yapacağı 100 milyon dolarlık termal otel projesi bitme aşamasına geldi. Hilton Oteller zincirinin bölgedeki fizibilite çalışması sürüyor. Denizli'deki turizm yatırımlarının tamamlanmasıyla 15 bin 126 olan yatak kapasitesi yüzde 10 dolayında artacak, kentteki 5 yıldızlı tesis sayısı 3'ten 6'ya çıkacak. "

Korkmaz, Turizm Yatırım Belgesi alan firmalardan birinin Karahayıt'a 5 yıldızlı 308 yataklı Doğa Oteli tesisini yapacağını, bir başka yatırımcının Denizli merkezde, 5 yıldızlı 300 yataklı bir otelin çalışmalarının devam ettiğini, Gölemezli beldesindeki 4 yıldızlı 224 yataklı Gül Termal tesisinin inşaatının da sürdüğünü kaydetti.

Kentteki en büyük turizm yatırımlarından biri olacak Denizlili Özkan Atik Şirketler Grubu'nun, Güney Koreli Choyang firması ile birlikte yapacakları 5 yıldızlı 300 yataklı termal tesis projesinin ise bitme aşamasına geldiğini anlatan Korkmaz, Karahayıt'ta Umut Termal Otel tarafından da 20 dönüm alanda termal kür merkezi yapılacağını belirtti.

Korkmaz, yapılan yeni yatırımlarla birlikte kentteki yatak kapasitesinin her yıl arttığını belirterek, "Yatırımcı ve ziyaretçilerin Denizli'ye yoğun ilgisi var. Pamukkale ve Karahayıt'ın uzun yıllardır sıkıntısını çektiği günübirlik turizm sorununun bu yatırımlarla aşılacağını tahmin ediyoruz. Denizli turizminin hak ettiği yere gelmesi için kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları işbirliği içinde çalışıyor" diye konuştu.

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Şeref Karakan da turizm pastasından daha çok pay almak için çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'de turizm denildiğinde üç yerin akla geldiğini savunan Karakan,

"Bunlardan birisi İstanbul, birisi Kapadokya ve bir tanesi de Pamukkale'dir. Denizli turizmi, son yıllarda yapılan tanıtım atağı ile belli bir noktaya geldi. Uluslararası zincir oteller dahil yeni yatırımcılarımız var. Bu, Denizli turizminin ne kadar iyi olduğunu, Denizli turizminin gelecek vaat ettiğini gösteriyor" dedi.

- DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title