Haberler

'Turizm Sektöründe Engelli İstihdamı'

Başkan Ayanoğlu; "Engelli Hemşehrilerimize Her Konuda Yardım ve Danışmanlık Hizmeti Veriyoruz"

"Turizm Sektöründe Engelli İstihdamı, Ulaşılabilirlik ve Yerel Yönetimler Paneli'nde" konuşan Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu; Belediye bünyesinde kurdukları Engelliler Birimiyle, engelli vatandaşlara hizmet ettiklerini söyleyerek; "Şehrimizde yaşayan engelli hemşehrilerimizin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla belediye bünyesinde engelliler danışma merkezini kurduk. Danışma merkezimiz engelli hemşerilerimize her konuda yardım ve danışmanlık hizmeti vermektedir."dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen 'Turizm Sektöründe Engelli İstihdamı, Ulaşılabilirlik ve Yerel Yönetimler Paneli' Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yapıldı. Oba Beldesi'ndeki Grand Kaptan Otel'de gerçekleştirilen panel Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Sadettin Akyıl'ın konuşmasıyla başladı.

Sokakta çalışan çocukların ailelerine ve engelli vatandaşlara mesleki eğitim verilmesi ve istihdam edilmesi konusunda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Sadettin Akyıl, yürütülen projeleri anlattı. Akyıl, özellikle büyükşehirlerde sokakta çalışan çocukların belediyeler tarafından tespit edildiğini belirtti. Akyıl, "Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda örnek uygulamaları var. Bu tür çocuklara yönelik eğitim verme noktasında bir merkezi kurdular. Onlarla temasa geçerek bir protokol yaptık. Seçilen 47 çocuğun anne veya ablasını, 6 aylık bir kurstan geçirerek 'yaşlı ve hasta bakımı sertifikası' verdik. Geçen hafta sertifikalarını verdik. Bunların yarıdan fazlası işlerine başladı" diye konuştu.

Panelde yaptığı konuşmada Mardin Belediyesi tarafından engelliler için yapılan faaliyetleri anlatan Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu; "Öncelikli olarak belediye bünyesinde engelli vatandaşlarımızla ilgili bilgi bankası kurduk. Birimimize 63 ortopedik, 218 ağır engelli, 42 işitme, 26 görme, 38 zihinsel, 19 epilepsi, 54 iç hastalıklar olmak üzere toplam 460 kişi müracaat etmiştir. Yapılan müracaatlar arasında tekerlekli sandalyesi olmayan ortopedik engelliler için 198 kişiye tekerlekli sandalye verilmiş görme engelli vatandaşlarımıza beyaz baston verilmiştir."dedi.

Engelli vatandaşların istihdamına yönelik olarak proje geliştirdiklerini de söyleyen Başkan Ayanoğlu; "Engelli vatandaşlarımıza meslek edindirmek için İş-Kur'a yaptığımız proje kabul edilmiş 16 gencimize bilgisayar işletmenliği sertifikası verilmiştir. SODES ve dünya bankası Türkiye Ülke Ofisi proje kapsamında seminerler verilmiş bilgisayarlı muhasebe, web grafik, tasarım konusunda verilen seminerlerden de 52 engelli vatandaşımız istifade etmiştir."dedi.

Başkan Ayanoğlu; şehir trafiğini düzenlenirken engelli araç park yerleri oluşturduklarını ve engelli vatandaşlara yönelik çeşitli geziler düzenlediklerini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından panele katılan Alanya Belediye Başkanı AK Partili Hasan Sipahioğlu, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Avanos Belediye Başkanı Mustafa Körükçü ve Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, bölgelerinde yürüttükleri projelerle ilgili birer sunum yaptı.

Panelde 'Turizm Sektöründe Engelli İstihdamı' konusundaki görüş ve öneriler de tartışıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title