Haberler

Turizm Haftası

Erkmen, Türk ve Güney Koreli yatırımcıların işbirliği ile Karahayıt ve Sarayköy'de 5 yıldızlı iki otel yatırımı gerçekleşeceğini açıkladı.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Hilton'un Denizli'de otel yapacağını, ayrıca Türk ve Güney Koreli yatırımcıların işbirliği ile Karahayıt ve Sarayköy'de 5 yıldızlı iki otel yatırımı gerçekleşeceğini açıkladı. Vali Erkmen, Akköy ilçesinde düzenlenen Turizm Haftası töreninde yaptığı konuşmada, Pamukkale, Karahayıt ve Gölemezli ile birlikte Akköy'ün önemli bir turizm bölgesi olduğunu, "Denizli" denildiğinde Türkiye'nin turizmdeki en önemli noktalarından birisinin tarif edildiğini söyledi.

Denizli'nin farklı turizm konseptleriyle daha ileri noktalara taşınmasının mümkün olduğunu belirten Erkmen, "Bir tarafta antik kent dokuları, bir tarafta termal şifalı suları, bir tarafta doğa, bir tarafta yaylaları ve gölleri... Bunları çeşitlendirdiğimiz zaman Denizli'de turizmin her çeşidini bulabilmek mümkün" dedi. Erkmen, geçen yıl 2009'a göre Denizli'ye gelen turist sayısının yüzde 13 artarak 2 milyon 167 bine yükseldiğini, bunun küçümsenmeyecek bir rakam olduğunu, ancak ilin potansiyeline bakıldığında çok daha üzerine çıkabileceğini bildiklerini, bu hedef doğrultusunda çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti.

İdareye ve turizm sektörünün içinde bulunanlara görev düştüğünü vurgulayan Erkmen, "Altyapının iyileştirilmesi ve yatırım olanaklarının kolaylaştırılması birinci görev. Bu anlamda yapılan birtakım çalışmalar var. 2011 yılı bölgemiz turizminin dönüm noktasının başlangıcı olacak. Pamukkale karayolu iyileştirilecek. Sayın Başbakanımız bunun talimatını verdi. İhale hazırlıkları yapılıyor. Çok kısa sürede yolun yapımına başlanacak" diye konuştu. Bölgede altyapıyı iyileştirmeye yönelik çalışma yürütüleceğini de dile getiren Vali Erkmen, şöyle devam etti:

"Gölemezli, Sarayköy, Yenicekent'te turizm gelişim bölgesi kabul edilen alanlara içme ve kullanma suyu getirilmesi, kanalizasyon gibi altyapıya yönelik birtakım çalışmalarımız olacak. Sıcak termal suyun Gölemezli, Akköy ve Pamukkale tarafına doğru götürülmesiyle buralar turizmde daha aktif hale gelecek. Bu sezon Denizli için iyi olacak. Hedefimiz Denizli'ye gelen turist sayısını ikiye katlamak. Bunu yapacak potansiyel ve gücümüz var. Bunu harekete geçirmemiz gerekiyor. İl Özel İdaresi olarak yurt içi ve yurt dışı fuarlarda etkin olarak yer alıp, tanıtım yapıyoruz. 2011 yılı bölgemiz turizminin dönüm noktasının başlangıcı olacak. "

Erkmen, Pamukkale-Hierapolis'teki Antik Tiyatro için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2, 5 milyon lira kaynak sağladığını, buranın çok kısa sürede çok daha aktif kullanılacak hale getirileceğini sözlerine ekledi. Törende, turizm yatırımı yapan ve bu alanda istihdam sağlayan iş adamlarına plaket verildi. Sema-Abdurrahman Karamanlıoğlu Turizm Meslek Lisesi öğrencileri de törende sunum yaptı.

-OTEL YATIRIMLARI-

Bu arada, gazetecilerin Denizli'de yapılacak otel yatırımlarıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Vali Yavuz " Hilton Denizli'ye geliyor. Ayrıca, Türk ve Güney Koreli yatırımcıların ortaklığıyla Karahayıt ve Sarayköy'de 5 yıldızlı iki otel yapılacak" dedi. Hilton'un yatırımı nerede yapacağı sorusu üzerine Erkmen, "Yer söylemek mesele değil. Söylerim ama yer söylediğimiz zaman genişlemek için yer almak istediklerinde, Hilton gelecek diye 1 liralık rakamı 10 liraya çıkarıyorlar. Yatırım şehir merkezinde olacak ama tam neresi onu söylemeyeyim"diye konuştu.

-TÜRKİYE'DE OTEL ZİNCİRİ YATIRIMI-

Güney Koreli ortaklarıyla turizm sektörüne girecek olan Denizlili işadamı Özkan Atik de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Karahayıt'ta 5 yıldızlı termal otel yapacağız. Projeler hazırlanıyor. 60 dönüm arazi üzerine planlanan otelin temelini temmuz ayında atmayı planlıyoruz. Sarayköy'deki yatırım ise bazı problemler nedeniyle beklemede" dedi. Yatırımın Güney Koreli iş adamlarıyla yapılacağını belirten Atik, "Ortaklarımız bize çok güveniyor. Sadece Denizli'de değil Türkiye geneline yayılacak bir oteller zinciri projemiz var. Kızılcahamam ve Ilgın'da da otel yatırımları planlarımız var" diye konuştu.

- DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title