Haberler

TÜRGEV'e 99 Milyon 999 Bin 990 Dolar Bağış Yapıldı

Güncelleme:

Bülent Arınç, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na yurt dışından 99 milyon 999 bin 990 Amerikan Doları para geldiğini doğruladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) yurtiçinden 29 milyon lira, yurt dışından ise 99 milyon 999 bin 990 ABD doları bağış ve yardım yapıldığını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Arınç, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar'ın TÜRGEV'e bağış yapan gerçek veya tüzel kişilere ilişkin soru önergesini Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden gelen bilgiler doğrultusunda yanıtladı.

Arınç, vakıflara yapılan yurt dışı yardımların 27 Şubat 2008 tarihinden önce İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından izlendiğine dikkat çekti. Bu tarihten sonra ise yardımlar Vakıflar Yasası kapsamına alındı. Yanıta göre yardımlar her yılın ilk altı ayı içerisinde doldurularak Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne teslim edilmesi zorunlu olan "yıllık beyanname" ile izleniyor.

YURT İÇİNDEN 29 MİLYON, YURT DIŞINDAN 99 MİLYON BAĞIŞ

TÜRGEV'e yapılan yardımlar hakkında bilgi veren Arınç, "Kurumsal kayıtlarda yapılan incelemede; eski kısa adı İSEGEV olan TÜRGEV'e 27 Şubat 2008 tarihinden sonra muhtelif gerçek ve tüzel kişilerce yapılan yurt içi bağış ve yardımlar 29 milyon 666 bin 533 TL, yurt dışı bağış ve yardımlar 99 milyon 999 bin 990 Amerikan Doları'dır" dedi.

ARINÇ, BAĞIŞ YAPANLARI AÇIKLAMADI

Arınç, Baydar'ın bağış yapan gerçek veya tüzel kişilerin kimler olduğu sorusuna ise yanıt vermedi.

Arınç, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun TÜRGEV'e ilişkin önergesine de yine "kısmen" yanıt verdi. TÜRGEV'in Vakıflar Genel Müdürlüğü müfettişlerince denetlendiğini belirten Arınç, vakfın 2013 yılı beyannamesinin ise henüz kuruma intikal etmediğini belirtti. Beyanname verme süresinin her yılın ilk altı ayı olduğuna dikkat çekildi. Bu durumda bu süre henüz dolmadı.

Yanıta göre, TÜRGEV'in 2012 yılı bütçesi gelir toplamı 156 milyon 789 bin 614 lira. Gider toplamı ise sadece 16 milyon 379 bin 410 lira. Arınç, TÜRGEV ile ilgili 2008-2012 yılları üzerinden yapılan incelemede, son 5 yılda sosyal hizmetler alanında toplam 15 milyon 663 bin 602 lira harcama yapıldığının gözlendiğini belirtti.

İŞTE SORU ÖNERGESİ VE CEVABIN TAM METNİ



Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Metin Lütfi Baydar Bülent Arınç Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (78)

hasan hüseyinteyfo53@hotmail.com:

Hic kimse atatürkcü düsünce derneğine ve çağdaş yasam derneğine yapılan bağıslardan bahsetmiyor ayıpptırr beeee . adaletli olun adalet insanın vijdanıdır. Bu insanların sucu muhafazakar mı olmaktır.

5
25
yanıtYanıtla
işçicityistanbul17@gmail.com:

hırsızın muhafazakarı evet doğru.

yanıt0
yanıt0
ONURMKS@KK.COM:

ATATÜRKÜ ELEŞTİRMEK SENİN NE HADDİNE BRE GAFİL.

yanıt0
yanıt0
ferhat gürtanferhatgurtan@hotmail.com:

SÖYLEDİĞİN DERNEKLERE MİLYON DOLAR YATIRAN BİR TANE ALLAHIN KULU YOKTUR. GENELDE VATANDAŞ YAPAR VE KÜÇÜK AMA SÜREKLİDİR. BU NE BÖYLE MİLYON DOLARLAR. MUHAFAZAKARLIK DEĞİL HIRSIZLIKLA İLGİLİ... ADALETİN ANLAMINI KENDİN ÖĞREN ÖNCE.

yanıt0
yanıt0
RECEP IŞIKrecepisik5656@gmail.com:

Eyy Yüce Müslüman Kahraman Türk Milletinin yetiştirip yine Yüce Müslüman Kahraman Türk Milletinin hizmetine sunduğu Kahraman vatan ve millet evladı Yüce Müslüman Türk Milletinin HADİMİ,SEVDALISI Yüce Yaratan Yar ve yardımcınız yolunuz açık bahtınız ak olsun.Siz bu yüz üstü sürünerek Dünya Bankalarının,ABD,AB,İMF nin önlerinde para dilenen Devletimize 12 sene gibi kısa bir zamanda ULU ÖNDER Kahraman BÖYÜK ATATÜRK ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesini yakalayıp Dünya devlerinin de 20 yıl önüne geçirerek adeta ŞAHA kaldırdınız ŞAHA!Böylece bir ÇAĞ açıp bir ÇAĞ kapattınız.Böylece ATATÜRKÇÜLÜĞÜ sözde ULU ÖNDERCİLERE göstermiş oldunuz.Siz böylece gelecek te bu ülkenin ve 80 milyon Türk Milletinin BAŞ KOMUTANI ve DEVLET BAŞKANI olmayı Hak etmiş oluyorsunuz..Sizi tutabilene aşk olsun.Bizim dualarımız ve oylarımız hep sizinledir.Bu duygu ve düşüncelerle en derin saygılarımı sunar ellerinizden öperim değerli vatan ve millet evladı gelecekte BAŞ KOMUTANIM ve DEVLET BAŞKANIM,BAŞBUĞUM.

8
19
yanıtYanıtla
kamil sönmezkmltt55@hotmail.com:

lan lahana sana yorum yaz demişler destan değil çok yazma isteğin varsa kitap çıkar da millet okusun tipine bak çay demle diye buna derler hala başbuğum diyor

yanıt0
yanıt0
sorsan hepside çok müslümandırerdalkaracanasl:

bu kadar yolsuzluklar bilindiği halde bu adamlara oy verdiler

21
6
yanıtYanıtla
ADALETMİ BU BEEademsimsek01@hotmail.com:

ULAN AKŞAMA KADAR ÇALIŞIYOR, AĞZIMIZDA AYRAN DURMAZ OLUYOR YEVMİYE 55 LİRAYA. ADAMLAR YATTIĞI YERDEN PARA DESTELERİNEN OYNUYORLAR . EY KURBAN OLDUĞUM YÜCE ALLAH SANA SIĞINIYORUM...

27
0
yanıtYanıtla
sütlü kahveillkknnuurr24@gmail.com:

Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!

18
7
yanıtYanıtla
AHA SİZE AKPmk_mk_s@hotmail.com:

999 MİLYON DOLARLIK SOYGUN YAPANLARIN 999 TL BİR AY GEÇİNEN SAVUNUCULARI VAR BU MEMLEKETTE ......

24
1
yanıtYanıtla
Tüm 78 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title