Haberler

Tunceli Belediye Başkanı Abdil: Yerel Seçimlerde Aday Değilim

Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, Yerel Seçimlerde Aday Olmayacağını Açıkladı. Abdil, Aday Olmama Konusundaki Kararın Tamamen Kendi Tercihi Olduğunu Belirterek, Görevi Bıraktıktan Sonra Aktif Siyasette Yer Alacağını İfade Etti. Öte Yandan, DTP Kaynakları, Abdil'in Bir Dönem Daha Tunceli Belediye Başkanlığına Talip Olduğu Ancak, Partisinden Onay Alamadığını Öne Sürdü.

Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, 2009 yerel seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı. Abdil, DTP'nin yeniden Tunceli'de yerel seçimlere kazanacağına kesin gözüyle baktığını ifade ederek, aday olmama konusundaki kararın tamamen kendi tercihi olduğunu söyledi. Öte yandan Abdil'in yeniden aday olmak istediği ancak, parti yönetiminden kabul görmediği öne sürüldü.

Turkiye'nin tek kadın il belediye başkanı DTP'li Songül Erol Abdil, 2009 yerel seçimlerde aday olmayacağını açıkladı. Konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen Abdil, "2009 yerel seçimlerinde aday olmayacağım. Bu karar tamamen benim tercihim. Ben 5 yıllık süreci değerlendirdiğimde, önemli çalışmalar yürüttük. Ama önümüzdeki dönem bir başka arkadaşımızın bu görevi yürütmesinin daha olumlu olacağını düşündük. Bana göre de en demokratik şekliyle bir dönem görev yapmaktır" dedi.

-"AKTİF SİYASETTE YER ALACAĞIM"-

DTP'nin Tunceli için koyduğu "kadın kotasını" hatırlatan Abdil, partisinin Tunceli'de yerel seçimlerden başarıyla çıkacağına kesin gözüyle baktığını ifade ederek, "Gelen adayımızın da partimizin yerel yönetimlere bakış açısıyla çalışmalarına devam edeceğine inanıyorum. Bu görevi bir kadın arkadaşa devretmenin mutluğunu yaşıyorum. Şuna kesin bakıyorum, DTP'nin başkanlığında burada bu görev devam edecek" diye konuştu.

Abdil, belediye başkanlığı görevinin sona ermesinin ardından aktif siyasette yer alacağını ve partisinin uygun gördüğü yerlerde çalışmalarına devam edeceğini kaydetti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Abdil, "Geriye dönüp baktığımda, çok bariz bir yanlış yaptım diyebileceğim bir şey yok" dedi.

-"BELEDİYELER ÖZERKLEŞMELİ"-

Belediyeler Birliği ve belediye başkanlarına çağrıda da bulunan Abdil şöyle konuştu:

"Her şeyden önce bizim Türkiye'den şöyle bir beklentimiz var. Katı merkezi yöntemin değiştirilerek, yerel yönetimlerin özerkleşmesi ve bu bağlamda da Kürt sorunun çözülmesi gerekiyor. Belediyecilik sadece hizmet üretmek değil, aynı samanda Türkiye'nin demokratik yapısını güçlendirecek çalışmalar da yürütülmeli. En başta Belediyeler Birliği başkanı olmak üzere, diğer meslektaşlarıma da böyle bir önerim var."

-"PARTİNİN ONAYINI ALAMADI"

Öte yandan alınan bilgilere göre, bir süredir Tunceli Belediye Başkanlığına aday olmak istediğini parti platformlarında dillendiren Abdil'in, bu önerisine DTP'den olumlu yanıt alamadığı öne sürüldü. Adaylık konusunda ısrarcı olan Abdil'in genel merkez yöneticileri tarafından ikna edildiği bildirildi. (ANKA)

(CM/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title