Haberler

Tuncel'in Fotoğrafını Yaktılar

Güncelleme:

Şehit Yakınları BDP'li Tuncel'in Polise Tokat Atmasına Sert Tepki Gösterdi.

Türkiye Harb Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Adana Şubesi üyeleri, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in polise tokat atmasına tepki göstererek Tuncel'in fotoğrafını yaktı.

Dernek Başkanı Mehmet Ersin Güluçar, dernek bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, bahar bayramı kutlamalarını her yıl olduğu gibi bu yıl da bölücü terör örgütünün gövde gösterisine dönüştüren terör yandaşlarının bu kez daha da ileri gittiğini söyledi.

Güluçar, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in Türk Milleti'nin huzur ve güvenliği için canı pahasına görev yapan polise tokat attığını ifade ederek şunları kaydetti:

"Bu tokat, Türk Milletine yapılan bir hakarettir. Askerimiz ve polisimize sıkılan kurşunlardan hiçbir farkı yoktur. Her defasında bölücü terör örgütünü kardeş ilan edenler, açıkça yandaş olduklarını söyleyenler, dün de polisimize tokat atma terbiyesizliğini kendilerinde bulmuşlardır.

Bu tablo bir utanç tablosudur. Bu tablo milletimizin huzurunu bozmak isteyenlerin ihanet tablosudur. Elinde taşlarla güvenlik kuvvetlerimize diş bileyip kadınları ve çocukları kullanıp baş kaldıranlar şunu bilmelidirler ki dökülen şehit ve gazi kanında boğulup Türk milleti ve adaletinin ateşinde yanacaklardır."

Güluçar, izledikleri görüntülerin şehit aileleri ve gazileri derinden üzdüğünü belirterek, "Olayı gerçekleştiren sözde vekil adalet önünde bir an önce hesap verip, geldiği cezaevine gönderilmelidir. Güvenlik kuvvetlerimizin moralini bozmaya çalışan bu çapulcu takımı unutmasın ki kahraman Türk askeri ve Türk polisinin nefesi her zaman enselerinde olacaktır. Yapılan bu hainliği nefretle kınıyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından dernek üyeleri tarafından BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in fotoğrafı yakıldı.

Dernek binasına etkinliğe destek vermeye gelen şehit aileleri ve gaziler de Sebahat Tuncel'i şiddetle kınadıklarını bildirdiler. - ADANA

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

title