Haberler

TÜMBİAD'ın "2023 Hedefleri Bürokrasi ve İş Dünyası" Toplantısı

Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, "Sayın Başbakanımızın 'ustalık dönemimiz' olarak tanımladığı bu dönem ise Türkiye'yi şaha kaldıracak ve 2023 hedefleri doğrultusunda, ülkemizi dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri yapacak projeleri hayata geçireceğimiz dönem olacaktır." dedi.

Etyemez, Tüm Bürokratlar ve İşadamları Sosyal Dayanışma Derneği (TÜMBİAD) tarafından, JW Marriott Otel'de düzenlenen, "2023 Hedefleri Bürokrasi ve İş Dünyası" konulu toplantıda, Afganistan'daki helikopter kazası ile Cudi Dağı'ndaki operasyonda şehit olan asker ve polislere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Türkiye'nin 10 yıldır ciddi bir değişim ve gelişim yaşadığına işaret eden Etyemez, "Demokrasiden özgürlüklere, eğitimden sağlığa, ulaşımdan adalete, sanayileşmeden ekonomiye kadar her alanda ülkemizi adeta yeniden inşa ediyoruz" diye konuştu.

Etyemez, Türkiye'nin 2023 yılı hedefinin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek, işsizliği yüzde 5'e indirmek, kendi uçağını üreten bir ülke olmak gibi büyük ama gerçekçi olarak tespit edildiğini belirterek, "Bu doğrultuda 2011'de yüzde 8'i aşan büyüme oranıyla ülkemiz küresel ekonomide rüştünü ispat etmiştir. 2002'de 36 milyar dolar olan ihracatımız 9 yılda yaklaşık 4 kat artarak 2011'de 135 milyar dolarla rekor kırdı" ifadesini kullandı.

"Projeleri hayata geçireceğimiz dönem olacak"

Türkiye'de hızlı bir gerileme yaşanan işsizliğin çoğu ülkede zirveye çıktığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Gerçekleştirdiği atılımlarla inancını gösteren ülkemiz artık içeride istikrarlı, dışarıda itibarlı, günleri, ayları değil yılları planlayan bir ülkedir ve inancının meyvelerini devşirmeye hazırlanmaktadır. Elbette ki Türkiye'nin geldiği bu noktayı yeterli görmek, yakaladığımız ivmeyi rölantiye almak gibi bir alternatifimizin olmadığını da çok iyi biliyoruz. İktidarımızın ilk iki dönemi Türkiye'nin yıpranan, yorulan ve dermandan düşen uzuvlarını yeniden formatlamakla ve onarmakla geçti. Sayın Başbakanımızın 'ustalık dönemimiz' olarak tanımladığı bu dönem ise Türkiye'yi şaha kaldıracak ve 2023 hedefleri doğrultusunda, ülkemizi dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri yapacak projeleri hayata geçireceğimiz dönem olacaktır."

Etyemez, Hükümet olarak 2002'den bu yana her alanda olduğu gibi çalışma ve sosyal güvenlik alanında da önemli icraatlara imza attıklarını, tartışılması dahi korkulan pek çok meseleyi çözüme kavuşturduklarını aktardı.

Halil Etyemez, 9 yıllık süreçte İş Kanunu, sosyal güvenlik reformu, genel sağlık sigortası, istihdam paketi, 1 Mayıs'ın tatil edilmesi ve intibak yasası gibi pek çok düzenlemeyi hayata geçirdiklerine değinerek, şimdi ise ülkenin gücüne güç katmak için çalışma mevzuatını yeniden ele aldıklarını vurguladı.

Yeni yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Etyemez, üzerinde çalıştıkları bir başka önemli yasa tasarısının ise İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu olduğunu belirtti. İstanbul'da bir alışveriş merkezi inşaatında meydana gelen yangında 11 işçinin hayatını kaybettiğini anımsatan Etyemez, "Bir insanın hayatı bu kadar ucuz mu diyebileceğimiz ihmalkarlıkları burada gördük. Bu da bize bu yasayı çıkarmamızda ne kadar doğru bir yol izlediğimizi gösteriyor" diye konuştu.

Etyemez, bürokraside özel sektör anlayışını ön plana alarak verimliliği artırmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini de belirtti.

"10. Kalkınma Planı'nın hazırlıkları başladı"

Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan da Türkiye'nin son yıllarda başta ekonomi olmak üzere her alanda önemli atılımlar yaptığını söyledi.

Hükümetlerinin, Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerini ortaya koyduğunu belirten ve bu hedeflerden bahseden Ceylan, bu büyük hedeflerin tedbirlerinin şimdiden alındığını söyledi.

Ceylan, bu hedeflerin yakalanmasında herkese büyük görevler düştüğünü ifade ederken, kendilerinin de çok çalıştığını vurguladı.

Mehmet Ceylan, 2014'te 10. Kalkınma Planı'nı yürürlüğe sokacaklarını dile getirerek, "Bu planın hazırlıkları şimdiden başladı. Bu yıl ve gelecek yıl planın hazırlık yılı olacak. Biz bu dönemde sivil toplum kuruluşlarının da desteğini bekliyoruz" dedi.

Ceylan, TÜMBİAD'ı çalışmalarından dolayı kutlarken, 2023 hedeflerinin yakalanması konusunda önerilerini beklediklerini kaydetti.

"Buluşma noktası olmayı hedefliyoruz"

TÜMBİAD Genel Başkanı Cevdet Akay da derneklerinin kuruluş amaçları ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ekonomi, sosyal, kültürel ve turizm gibi alanlarda aktif olarak çalışıp, bu alanların sorunlarında rol alarak, ülkenin daha ileri bir seviyeye taşıma duygu ve düşüncesi ile hareket ettiklerini dile getiren Akay, "Derneğimiz bu amaçla, ülkemizin tanıtılmasında, gelişmesinde ve sorunlara yönelik çalışma yapan ve yapacak olanların bir araya gelmelerini sağlamakta, buluşma noktası olmayı hedeflemektedir" dedi.

Çok kısa dönemde ülke için önemli projeleri tamamladıklarına değinen Akay, bu projelerin, "2002-2010 Ekonomisiyle İlgili Değerlendirme ve Bilgilendirme", "Güneydoğu Anadolu Bölgesi Sosyo-kültürel, Sosyo-ekonomik, Sosyo-politik Yapı Araştırması", "Karadeniz Bölgesi Sosyo-Kültürel, Sosyo-Ekonomik, Sosyo-Politik Yapı Araştırması" ve "2010 İstanbul Kentiçi Ulaşım Raporu" olduğunu belirtti.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sorunları için çözüm önerilerini içeren raporun tamamlandığını aktaran Akay, bu çalışmayı yetkililere sunacaklarını söyledi.

TÜMBİAD olarak düzenledikleri, "2023 Hedefleri Bürokrasi ve İş Dünyası" toplantısının da kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Cevdet Akay, şunları kaydetti:

"Bürokrat ve iş adamının kaynaşması gerçekten çok önemli. Ülkemizin daha iyi noktalara gelebilmesi için, istihdamı artırabilmek, kalkınmaya yönelik projeleri hayata geçirebilmek için zaman çok önemli. İş adamlarının projelerinin hızlı bir şekilde yürümesi gerekiyor. Tabii ki bu prosedür yürürken, kanun, tüzük ve yönetmelikler doğrultusunda hareket edilmesi gerekiyor. Biz bunlara riayet ederken, ülkemizin genel menfaatleri doğrultusunda projeleri hayata geçirmek için bu kaynaşmayı, birlik ve beraberliği daha da artırmayı düşünüyoruz. Bu toplantının bu sonuçlara ulaşması en büyük dileğimiz."

Toplantıda bakan yardımcıları Halil Etyemez ve Mehmet Ceylan ile alanlarında başarılı isimlere plaket verildi.

- ANKARA

Kaynak: AA / Ekonomi

Halil Etyemez Cevdet Akay Afganistan Türkiye Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
title