Haberler

Tuluyhan'in Piyanosu Osman Hamdi Bey Evindeydi

Tuluyhan Uğurlu, Bu Kez Osman Hamdi Bey'in Eskihisar'daki Evinin Bahçesinde, Müzik Ve Görüntülerle Bu Büyük Sanat Ve Kültür İnsanı İçin Çaldı.

İstanbul, İzmit ve Gebze'den gelen sanatseverler, Uğurlu'nun Osman Hamdi Bey için yazdığı yeni bestesini özel hazırlanan görsel sunum eşliğinde izlerken duygusal anlar yaşadılar.

Osman Hamdi Bey'in ölümünün 100. Yılı dolayısıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği konserde Tuluyhan Uğurlu, Osman Hamdi Bey'e adadığı bestesinin ardından onun bizlere tanıttığı Anadolu uygarlıklarını anlatan Güneş Ülke Anadolu isimli eserini seslendirdi.

Kaplumbağa Terbiyecisi isimli eseriyle adı dünyanın en önemli ressamları arasında geçen Osman Hamdi Bey, bu konserde ressamlığı kadar önemli bir başka yönü, arkeoloji ve müzecilik alanında yaptığı çalışmalarla da anlatıldı. Osman Hamdi Bey'in en güzel resimlerini yaptığı bu bahçe ve birkaç yüz metre ötedeki kabrinin yakınında verilen bu anlamlı konser boyunca konuklar her bölüm sonunda eseri coşku ile ayakta alkışladılar.

Anadolu'nun 10.000 yıllık hikâyesinin anlatıldığı Güneş Ülke Anadolu isimli eserin seslendirildiği konserde Tuluyhan Uğurlu'ya kavalda Murat Toraman, viyolada Doğukan Çokşeker, elektrogitar ve yaylı tamburda Uğur Varol ve vurmalı enstrümanlarda Gürkan Özkan eşlik ettiler.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title