Haberler

TÜDEMSAŞ'ın Mal ve Hizmet Alımı Yönetmeliğinde Değişiklik

Güncelleme:

Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi Anonim Şirketi (TÜDEMSAŞ) Genel Müdürlüğünün mal ve hizmet alımlarıyla ilgili yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

TÜDEMSAŞ'ın 4734 Sayılı Kanunun 3'üncü Maddesinin Birinci Fıkrasının (g) Bendi Kapsamında Yapacağı Mal ve Hizmet Alımları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, eşik değerlerin veya parasal limitlerin altında kalmak ya da yönetmelikte yer alan diğer hükümlerin uygulanmasından kaçınmak amacıyla mal ve hizmet alımları kısımlara bölünemeyecek. Ancak ihtiyacın önceden tespit edilememesi, zorunlu proje değişikliği, onarım ve imalat sürecinde aksamaya meydan verilmemesi ve benzeri gerekçelerle acil ihtiyaç duyulan mal ve hizmetler kısmen temin edilebilecek.

İhalelerde açık ihale usulü ve belli istekliler arasında ihale usulü temel usuller olacak. Pazarlık usulü ile ihale yapılması ve doğrudan temin yoluyla ihtiyaçların karşılanması ancak bu yönetmelikte veya Kamu İhale Kanunu'nda belirtilen özel hallerde gerçekleştirilebilecek.

Yönetim kurulu, genel müdür, genel müdür yardımcıları, ticaret ve pazarlama dairesi başkanı ihale ve doğrudan temin yetkilileri olacak. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title