Haberler

Tso, Sivaslı Firmaları TSK Fuarına Götürdü

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) organizasyonuyla kentteki 10 firmanın temsilcisi, Türk Silahlı Kuvvetleri 3.Malzeme Yerlileştirme Sergisi'ni gezdi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) organizasyonuyla kentteki 10 firmanın temsilcisi, Türk Silahlı Kuvvetleri 3. Malzeme Yerlileştirme Sergisi'ni gezdi.

Sivas TSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeşilköy'deki İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde açılan fuarı, Sivas TSO'nun organizasyonuyla Anadolu Tıp Teknolojileri, Ayçelik Isı, Çağlar Damper, Dekoline, Kantarlar, Ocaklar Makine, Işık Boru, Paco Çelik Dövme, Tüdemsaş ve Yılmaz Teknik'ten oluşan 10 firma temsilcisi ziyaret etti.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı koordinatörlüğünde Jandarma Genel Komutanlığı, TSK Sağlık Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığının katılımıyla İstanbul Ticaret Odası işbirliğinde düzenlenen TSK envanterinde bulunan yedek ve onarım malzemeleri içerisindeki yerli malzeme oranını artırmak, yurt dışından tedarik edilen malzemelerin yerli sanayi imkanları ile üretilebilirliğini tespit etmek, yurt içinden temin edilen malzemeler içerisinde rekabet ortamı yaratmak ve alternatif üretici firmaların belirlenmesi hedefleniyor.

Sergiyi ziyaret eden Sivaslı sanayicilerin söz konusu ürünlerin üretiminde birlikte çalışabilme imkanlarını görüşecekleri bildirildi.

Sanayicilerle detaylı teknik konuların görüşüleceği görüşme odalarının da bulunacağı sergi kapsamında TSK tedarik usul ve esaslarının aktarılacağı bilgilendirme eğitimlerinin de düzenleneceği belirtildi.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title