Haberler

Rusya "Sınırı İhlal Etmedik" Dedi, TSK İhlale İlişkin Radar İzini Paylaştı

Güncelleme:

Suriye sınırında, bir savaş uçağı Türk jetleri tarafından vurularak düşürüldü. Askeri kaynaklar, Türk F-16'larının sınır ihlali yapan bir uçağı düşürdüğünü duyurdu. Rusya'dan gelen ilk açıklamada ise "Sınır ihlali yapmadık, kanıtlayabiliriz" denildi. TSK ise bu açıklama üzerine harekete geçti ve ihlale dair radar izini paylaştı. Yaptığı açıklamada ise "Türk hava sahasını ihlal eden ve milliyeti bilinmeyen bir uçağa, beş dakika içerisinde 10 kez ikaz etmemize rağmen ihlale devam ettiği için angajman kuralları çerçevesinde müdahalede bulunduk." dedi.

İŞTE TSK'DAN YAPILAN AÇIKLAMA

TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"24 Kasım 2015 tarihinde saat 09.20 civarında Hatay Yayladağı bölgesinde Türk Hava Sahasını ihlal eden milliyeti bilinmeyen bir uçak defalarca (beş dakika içerisinde 10 kez) ikaz edilmesine rağmen Türk Hava Sahasını ihlal etmiştir. Söz konusu uçağa angajman kuralları çerçevesinde 24 Kasım 2015 saat 09.24'te bölgede hava devriye görevinde bulunan iki adet F-16 uçağımız tarafından müdahalede bulunulmuştur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

İHLAL RADAR İZİNDE

Bu arada askeri kaynaklar hava sahası ihlaliyle ilgili radar izi analizi haritası paylaştı. Analizde düşürülen uçağın Türk hava sahasını ihlalinin nasıl gerçekleştiği görülüyor.


(Düşürülen uçağın iz analizi)

RUSYA "İHLAL YOK, KANITLAYABİLİRİZ" DEMİŞTİ

Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından ilk resmi açıklama Rus Savunma Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rus uçaklarının Türk hava sahasını ihlal etmediği ve Türkiye'nin uçak düşürmenin büyük bir sorun olduğunu iddia edildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, " Suriye'de düşürülen Su-24 tipi Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal etmedi. Uçağın tüm uçuş boyunca Suriye sınırları içerisinde olduğunu kanıtlayabiliriz" iddiasında bulunuldu.

NATO: DURUMU DİKKATLE İZLİYORUZ

Öte yandan NATO'dan düşürülen SU-24 ile ilgili ilk açıklama geldi. Açıklamada, ''NATO durumu dikkatle izliyor. Türk yetkililerle yakın temas halindeyiz'' ifadelerine yer verildi.

HUKUK UZMANLARI: TÜRKİYE ULUSLARARASI HAKLARINI KULLANDI

Uluslararası hukuk uzmanları, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağını düşüren Türkiye'nin bunu yaparken uluslararası hukukun kendine tanıdığı hakları kullandığını vurguladı.

İlgili Haberler
500

Yorumlar (348)

savasci:

Rusya acligindan ölüyor hainlerde Rusyaya güveniyor. sonuna kadar savasiriz öleceksekte serefimizle ölürüz hain etekliler. Ruslara güvenmeyin size fayda gelmez etekliler

88
7
yanıtYanıtla
rte ata bak:

1. bu foto montaj 2. akapa isid icin bunu yapti Rusya isid itlerini vuruyor akapanin zoruna gidiyor nede olsa kendi cakallari

19
41
yanıtYanıtla
türk:

suslan keko cahil cahl konuşma.

yanıt15
yanıt10
cnn:

Senden ümit yok artık. Mal gelmişsin mal gidecen.

yanıt13
yanıt6
ates su toprak:

CNN burdaki tek mal sen ve bu tirko ismi kulanan türkmüdür düdükmüdür yasasin Rusya yasasin Putin akapa ve isid icin ölüm

yanıt2
yanıt13
Novak:

Türkiye Cumhurbaşkanı - Bir alçak ve korkak

11
46
yanıtYanıtla
qwdqw:

sen bir pisliksin novak

yanıt11
yanıt10
Talat:

novak yuvarlak bişeymisin

yanıt11
yanıt4
serhat:

sen nesin: eşşek ve eşşek oğlu eşşek.

yanıt16
yanıt4
Kapak:

Alçak ve Korkaklara göre ...

yanıt12
yanıt1
Tüm 348 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title