Haberler

İlk Kez Genelkurmay Başkanı Giydi! Askere Uydudan Görünmeyen Kamuflaj

Güncelleme:

Nano teknolojiyle üretilen, uydudan bakıldığında askerlerin görünmesini engelleyen, ultraviyole ışınlarından koruyan ve yıkandığında normallere oranla 8 kat hızlı kuruyan kumaşlarla üretilen kamuflajların yeni tasarımında en büyük farklılığı, rütbenin taşındığı alan oluşturdu. Mevcutta omuzlarda bulunan rütbeler, Orgeneral Akar'ın giydiği üniformada göğsün sağ bölümünde yer aldı. Üniformadaki bir diğer değişiklik ise sağ kolda bulunan ay yıldızlı peç oldu.

KİLİS'TE GİYDİĞİ ÜNİFORMA DİKKAT ÇEKTİ

Orgeneral Akar'ın önce Kilis'teki birliklerin ardından Konya'da 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığındaki denetlemeleri sırasında giydiği üniforma dikkati çekti.

Farklı tasarımdaki kamuflaj, TSK'da yürütülen yeni bir projenin ürünü olarak ortaya çıktı. Bir süre önce Orgeneral Akar tarafından verilen emir gereğince TSK'da kullanılmak üzere yeni kamuflaj üniformanın tasarlanmasına yönelik çalışma başlatıldı.


İLK OLARAK AKAR GİYDİ

Devam eden çalışma kapsamında ilk olarak bir ekip oluşturuldu. Ekip uzun bir süre diğer orduların kamuflaj üniformalarını inceledi, bunların kullanımına ilişkin çeşitli araştırmalar yaptı. Çalışmalar sonucunda tasarlanan yeni üniformanın pilot uygulaması ilk olarak Orgeneral Akar tarafından hayata geçirildi.

UYDUDAN BAKILDIĞINDA ASKER GÖRÜNMEYECEK

Nano teknolojiyle üretilen, uydudan bakıldığında askerlerin görünmesini engelleyen, ultraviyole ışınlarından koruyan ve yıkandığında normallere oranla 8 kat hızlı kuruyan kumaşlarla üretilen kamuflajların yeni tasarımında en büyük farklılığı, rütbenin taşındığı alan oluşturdu.


RÜTBE GÖĞSÜN SAĞ BÖLÜMÜNDE

Mevcutta omuzlarda bulunan rütbeler, Orgeneral Akar'ın giydiği üniformada göğsün sağ bölümünde yer aldı. Boyutunun ise diğerine oranla daha küçük olduğu görüldü. Hemen altında ise soyadı ve kan grubu bilgisinin bulunduğu isimlik yer aldı. Bröveler ise mevcut üniformalardaki yerlerini korudu.


AY YILDIZLI PEÇ SAĞ KOLDA

Yeni tasarlanan üniformadaki diğer değişiklik ise Türk bayrağı oldu. Ay yıldızlı peç, Orgeneral Akar'ın üniformasının sağ kolunda yer aldı. Kamuflaj üniformadaki bir değişiklik de palaska kullanımında yaşandı. Mevcut uygulamanın aksine yeni tasarlanan üniformada üst kısım, pantolonun dışında bırakılarak kullanıldı.

Yeni tasarlanan üniformaya ilişkin çalışmalar devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yeni tasarlanan kamuflaj üniformalar TSK'da kullanılmaya başlanacak.

Kaynak: AA / Güncel

Konya Kilis Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500

Yorumlar (31)

KILIÇ:

ALLAH BU ÜLKEYE İHANET EDENLERİ LANET EYLESİN CENNET VATANIMIZI KİRLETEN MİKROPLARIN KÖKÜNÜ KAZIYAN ORDUMUZA ŞÜKRANLARIMI SUNARIM ONLAR DÜNYANIN EN GÜZELİNE LAYIKLAR YAPIMDA EMEGİ GEÇENLERE TEŞŞEKÜRLERİMİ SUNARIM.

182
3
yanıtYanıtla
Sivaslı:

Satılmışlar hergeleler hariç, 78 milyon sizinle. . . Allah yar ve yardımcınız olsun

149
2
yanıtYanıtla
elli senedir pkk vuramayan ordu:

hep şov hep reklam

3
114
yanıtYanıtla
SAMET:

Kandile dümdüz edebilecek bombalar silahlar üretilmeli nükleer silah ve kıtalar arası balistik füzeler üretilmeli

106
2
yanıtYanıtla
GAMZE:

ORDUYA GEL, KAMUFLAJ SON MODEL AMA SILAHLAR KORE SAVASINDAN KALMA ABD HURDASI, PASALARDA SARAYIN KUKLASI

5
78
yanıtYanıtla
aaa bbb:

Dünyanın en kahraman, en asil ve en merhametli askerine bu yakışır.

71
5
yanıtYanıtla
hlg:

Helal sana AKAR''ım/ Senin ile terörizmi yakarım

64
1
yanıtYanıtla
Volkan Demirel:

Ya insan bu adamları görünce bi huzur buluyor bi rahatlama geliyor. İnsanın gözü hiç arkada kalmaz. Allah yar ve yardımcınız olsun komutanlarım. .

12
11
yanıtYanıtla
mirzo.:

allah. askerlerımızı. ve. kürt. halkıni. şeytanın. şerınden. nemrutun. zülmunden. korusun. amin. aminamin.

13
3
yanıtYanıtla
BU İHALEYİ HANGİ FİRMAYA PEŞKEŞ ÇEKTİRDİ:

UYDUDAN GELİŞMİŞ TERMAL SİSTEMLER. . YİNE GÖRÜNÜRSÜN. . PARA ÇÖPE GİTTİ. . .

5
10
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title