Haberler

    Trafik Sigortasına Yüzde 20 İndirim

    Güncelleme:

    Son 1 yılda astronomik bir artışla yüzde 140'ı geçen zam gören trafik sigortası primlerinde yasal düzenlemelerin ardından sigorta şirketleri ağustos ayında indirim yapacak.

    Habertürk Gazetesi'nden Rahim Ak'ın haberine göre, son 1 yılda astronomik bir artışla yüzde 140'ı geçen zam gören trafik sigortası primlerinde yasal düzenlemelerin ardından sigorta şirketleri ağustos ayından başlayarak indirime gidiyor. Yasal düzenlemeler ile maliyetleri aşağı gelen sigorta şirketlerinin zorunlu trafik primlerinde indirime gitmesi Hazine tarafından isteniyordu. Bunun için hafta başında trafik sigortasında en fazla satış yapan 10 sigorta şirketinin genel müdürünün Ankara'ya çağrılıp sigorta primleri ile ilgili indirim talep edildiği öğrenildi. Bu istek sonucunda birçok sigorta şirketi de prim indirimi kararı aldı.

    FİYAT DÜŞÜRMEYENLER YÜZDE 1 YÜZDE 20 İNDİRECEK

    Şimdiye kadar fiyat indirimi yapan ve sektörü bekleyen şirketlerin yeni bir indirimi değerlendirdiği, henüz fiyatı düşürmeyenlerin ise yüzde 10 ile 20 arasında prim indirimine gideceği belirtiliyor. Konuyla ilgili açıklamayı Anadolu Sigorta yaptı. Şirket sigortalı kişi özellikleri, araç nitelikleri ve hasar geçmişine göre değişen oranlarla fiyat iskontosuna gidileceğini belirterek ortalama indirimin yüzde 15 olacağını açıkladı. Anadolu Sigorta'da indirimin ağırlıklı yüzde 10 ile 20 arasında olacağı ifade edildi. Böylece sektör genelinde ortalama 660 lira olan sigorta primi 100 lira inerek 560 lira olacak olacak.

    Anadolu Sigorta'dan konu ile yapılan açıklamlada da "Anadolu Sigorta, trafik sigortasında primlerin artmasına neden olan konularda getirilen yasal düzenlemeler sonucu yaşanan iyileşmeyi, sigortalıları ile paylaşıyor. Yapılan mevzuat değişiklikleri ve Hazine Müsteşarlığı'nın aldığı önlemler, Ağustos ayından itibaren, trafikte Anadolu Sigortalılara indirim olarak yansıyacak" denildi.

    HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI KATKI SAĞLADI

    Trafik sigortasında alınan tedbirlerin olumlu etkilerinin, ilerleyen dönemlerde de süreceği inancında olduğunu söyleyen Musa Ülken, Hazine Müsteşarlığı'nın süreç boyunca sürdürdüğü yapıcı tavır ve ısrarlı gayretler sayesinde bugün, Anadolu Sigorta olarak, trafik branşında önlerini daha net görüp hesaplarını daha iyi yapabildiklerini vurgulayarak sözlerini tamamladı.

    FİYAT DÜŞÜRMENİN ZAMANI GELDİ

    Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, bugün bulunduğumuz noktada trafik branşında primleri aşağıya doğru çekmenin zamanının artık geldiğini söyledi. Sigortalıların menfaatlerini korumayı temel görevleri olarak kabul ettiklerini vurgulayan Musa Ülken sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Trafik sigortasında, özellikle "Torba Yasa" ile yapılan mevzuat değişikliklerinin, maliyetleri olumlu yönde etkileyeceğini öngörüyoruz. Yapılan yasal düzenlemelerin, sektörün yoğun tazminat yükünü hafifletmesini ve şirketimizin de bu branştaki maliyetlerini düşürmesini bekliyoruz."

    SİGORTALIMIZ İLE PAYLAŞACAĞIZ

    Ülken, "Son dönemde trafik branşında yaşanacağını umduğumuz iyileşmeleri de sigortalımızla peşinen paylaşmaya başlayacağız. Ağustos ayıyla beraber sigortalılarımız bu farkı net olarak görecektir" dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Hazine Müsteşarlığı Anadolu Sigorta Otomobil Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title