Haberler

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir ve İl Emniyet Müdürü Reşat Altay'a Veda Yemeği

Gazeteci Hrant Dink Cinayeti Sonrası Merkeze Alınan Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir ile Emniyet Müdürü Reşat Altay İçin Trabzon'da Bir Veda Yemeği Düzenlendi.

Gazeteci Hrant Dink cinayeti sonrası merkeze alınan Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir ile Emniyet Müdürü Reşat Altay için Trabzon'da bir veda yemeği düzenlendi.

KTÜ (Karadeniz Teknik Üniversitesi) Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen veda yemeğine; vali yardımcıları, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, KTÜ Rektörü Prof.Dr.İbrahim Özen, Cumhuriyet Başsavcısı Rıza Can, İl Jandarama Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali Öz, AK Parti Trabzon İl Başkanı Av.Ahmet Metin Genç, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Şadan Eren, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ile çok sayıda daire amirleri katıldı.

Plaket takdiminin ardından bir konuşma yapan Vali Vekili Vural Demirtaş, 31 yıllık meslek hayatında 16 vali ile çalıştığını, Hüseyin Yavuzdemir ile çalışırken de çok uyumlu olduklarını belirtirken gözyaşlarına hakim olamadı. TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy da yaptığı konuşmada İstanbul basınına yüklenirken İstanbul basınının, Trabzon'daki olayları büyütmekle suçladı.

Daha sonra kürsüye gelen Hüseyin Yavuzdemir görevinden alınmasından dolayı kimseye kırgın olmadığını belirtirken, Trabzon'dan güzel anılarla ayrılacağını söyledi. Yavuzdemir'in, konuşması sırasında zaman zaman gözleri dolarken, "Görev yaptığım süre içerisinde bu güzel kentimizin her yönden gelişmesi, güzelleşmesi, huzur ve güvenliği için çaba sarfettim. Kamunun ve toplumun yaranını hep ön planda tutmaya gayret ettim. Türkiye Cumhuriyeti devletini onurla temsil ettiğime inanıyorum. Görev yaptığım süre içersinde herkesden büyük destek gördüm. Değerlendirmeyi Trabzon halkına bırakıyorum. Gönlüm rahat bir şekilde bu kentten ayrılıyorum. Kimseye kızgın ve kırgın değilim. Gönlü insan sevgisiyle dolu olan bir devlet adamı olarak sizleri sevdim ve hiç bir zaman da unutmayacağım. Sizleri bilmeden kırdım ise özür diliyorum. Hakkınızı helal edin " dedi.

İl Emniyet Müdürü Reşat Altay da konuşmasında kendisini eleştiren bazı gatetecilere sitemde bulunarak, karalamaya çalışıldığını kaydetti. Altay, 30 yıllık meslek hayatının her günü şerefli hizmetlerle dolu olduğunu belirterek "2006 yılının Mayıs ayında göreve geldiğim Trabzon'da, büyük bir şevkle işe koyuldum. Başta sayın valim olmak üzere, bakanıma, milletvekillerime, siyasi parti teşkilatlarımızın tümü, sivil toplum örgütleri, basın camiası, Trabzon halkının bütünü, çok büyük yardım ve desteklerini gördüm. Bu yardım ve destekden aldığımız güçle de, sunulabilecek imkanlar dahilinde en iyi güvenlik hizmetinin en iyisini, objektif ve şeffah bir çalışma anlayışı içersinde gerçekleştirmeye çalıştık. Değerlendirmeyi sizlerin takdirine bırakıyorum. Beni çok üzen bir konuyu sizlere söylemek istiyorum. Son günlerde özellikle bir kısım gazeteciler 30 yıla aşkın meslek hayatımın Trabzon'dan evvelki bölümünde emniyet teşkilatının çeşitli kademelerinde görev yapmaktayken içinde görev aldığım operasyonlardan dolayı şahsımı karalayıcı haberler yaparak maksatlı bir imaj oluşturmaya çalışmaktadırlar. 30 yıl boyunca yaptığım bütün görevlerle ilgili, adli ve idari yargının her zaman denetim ve incelenmesine tabi tutuldum Yapılan bütün denetim ve incelemeler sonrası bu olaylarla ilgili en ufak bir kusurumuz, en ufak bir ihmalimiz görülmemiş. Gazetecilerden bazıları benden 30 yıllığımın kitabını yazmamı istiyorlar. Hiç düşünmedim, belki bir gün yazabilirim. Ancak bilsinler ki, yazacağım bu kitabın 30 yıllık her sayfası her günü benim için şerefli hizmetlerle dolu olacaktır. Benim için ifade edilen bu olaylarla ilgili olarak ellerinde ne kadar bilgi, belge, bulgu varsa bu iddialarını ıspat etmeye davet ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada devletime, milletime sadakatla bağlı çalışmamı sürdüreceğim" dedi. Konuşmaların ardından Yavuzdemir ve Altay, yemeğe katılanlarla tek tek vedalaştı.

(BK-KK-KK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title