Haberler

Trabzon Milletvekilleri, 'Trabzon'a Dikkat' Açıklamaları Yaptı

AK Parti ve CHP Trabzon Milletvekilleri, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in Katil Zanlısının Trabzonlu Olduğunun Ortaya Çıkması Üzerine Trabzon'a Dikkat Çeken Açıklamalar Yaptı.

AK Parti ve CHP Trabzon Milletvekilleri, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısının Trabzonlu olduğunun ortaya çıkması üzerine Trabzon'a dikkat çeken açıklamalar yaptı.

CHP Trabzon Milletvekili Şevket Arz, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzonlu bazı gençlerin, son yıllarda yaşanan olaylarda adının geçmesinin ardında çeşitli nedenlerin yattığını ifade etti. Arz, son 10 yılda yeni fabrika bacalarının tütmediğini, işsizliğin en yüksek seviyeye çıktığını, diplomalı işsizlerin kahvehaneleri doldurduğunu ifade ederek, "Arkasında da bir takım mafya tipi örgütlenmeleri gençlere bırakmıştır. Trabzon'da bazı gençler, ekonomik durumlarının kötülüğü nedeniyle lümpen, kabadayı ve zorba davranışlarıyla toplumda yer bulma çabası içindedirler. Faile, İstanbul'a gidiş-dönüş yol harcamaları kimler tarafından temin edildi? Bilgisayar aracılığı ile kimlerle ilişki kurdu? İstanbul'da kendisine kimler yol gösterdi? Kim azmettirdi? Arkasındaki siyasi eğilim nedir?'' diye sordu.

Bu sorular cevaplanmadıkça gerçek failin bulunamayacağına dikkat çeken Arz, Trabzon'da daha önce meydana gelen olayların nedenlerinin ve alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması açılmasını istediğini de hatırlattı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, son yıllarda yaşanan ekonomik ve sosyal sarsıntıların neden olduğu olumsuzlukların, ilde problemli bir zemin oluşturduğunu iddia etti. ''Son zamanlarda söylemleriyle ülkeyi kurtarma adına gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmayan bilgilerle yönlendirilen ve kışkırtılan, henüz hayat tecrübesi olmayan bazı gençlerimizin, ülkeyi kurtarma adına istismar eğilimlerine dikkat etmeliyiz'' diyen Aykan, ''Trabzon'un üzerinde kara bulutlar dolandırmak isteyenlere fırsat vermeyelim'' ifadelerini kullandı. CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı da yaptığı açıklamada, okul dışına itilen, eğitimsiz ya da az eğitimli çocukların, suç ortamına kolay itildiğine işaret etti. AK Parti Sakarya Milletvekili Süleyman Gündüz de İstanbul Ermeni Patriği II. Mesrop Mutafyan'a başsağlığı mesajı göndererek, "Bin yıldır bu topraklarda birlikte yaşadık, binlerce yıl birlikte yaşayacağız'' ifadelerine yer verdi. Bu kardeşliğin hiç kimse tarafından bozulamayacağına işaret eden Gündüz, ''Dink canımızdı, kardeşimizdi. Canımızı, kardeşimizi aldılar. Yokluğu, yükümüzü ağırlaştıracak. Bu topraklar, kardeşliğin toprağı olacaktır'' dedi.

(AU-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title