Haberler

Trabzon'da TOKİ Konutları İçin Kura Çekildi

(TOKİ) tarafından Trabzon'un Yomra ilçesinde yaptırılacak 196 konutun kurası çekildi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı

(TOKİ) tarafından Trabzon'un Yomra ilçesinde yaptırılacak 196 konutun kurası çekildi.

Yomra Cimnastik Salonu'nda düzenlenen kura törenine, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut ile çok sayıda vatandaş katıldı.

TOKİ Başkan Yardımcısı Bulut, yaptığı konuşmada, amaçlarının konut sahibi olamayan vatandaşların barınma sorunu için kalıcı ve sürekli bir çözüm yaratmak olduğunu ifade ederek, bu nedenle üretilen konutların finansman modeli ile özellikle dar ve orta gelirli ihtiyaç sahiplerine uygun koşullarda ödeme planları sunduğunu belirtti.

TOKİ projelerinde hak sahipleri için en önemli avantajlardan birisinin kamu güvencesi olduğuna işaret eden Bulut, "Bu kapsamda başvuru aşamasından konut teslimine, ihale sürecinden geri ödemelerin tamamlanmasına kadar her detay idaremizce organize edilmekte ve denetlenmektedir. 1984 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmekte olan idaremiz, Hükümet Programları ve Acil Eylem Planı çerçevesinde son 10 yıl içinde yaklaşık 49 milyar lira tutarında 4 bin 848 ihaleyi sonuçlandırmıştır" diye konuştu.

Yomra Kaşüstü Projesi'nde 346 konut bulunduğunu, projedeki 150 adet konutun ise TOKİ'nin kentsel yenileme uygulamasında kullanılmak üzere ayrıldığını anlatan Bulut, şöyle devam etti:

"Proje kapsamında 196 adet konutun hak sahipleri bugünkü kura organizasyonumuz sonucunda belirlenecektir. Projemizde iki tip konut mevcuttur ve bunlardan 104'ü 3 odalı, kalan 92 adedi ise 2 odalı olarak yapılacaktır. C Tipi olarak adlandırdığımız 3 odalı 104 konut için yaklaşık 3 bin 66 başvuru alınmıştır. Alt gelir gruplarına yönelik yapılacak 92 adet 2 odalı DY tipleri için ise yaklaşık 639 başvuru yapılmıştır. TOKİ'nin bugün itibariyle Trabzon'da başlattığı uygulamaların toplam yatırım bedeli yaklaşık 705 milyon liradır."

Konuşmaların ardından Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ile Bulut, kura çekimini başlattı.

Şehit aileleri, gaziler ve engelliler için öncelik tanınan kura çekiminde daire almaya hak kazanan vatandaşlar büyük sevinç yaşarken, isminin okunmasını bekleyenlerin ise heyecanlı oldukları görüldü.

Muhabir: Burak Altunöz

Yayıncı: Murat Kaban - TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Ömer Bulut Trabzon Yomra Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
title