Haberler

"Töre" Tiyatro Sahnesinde

"Töre" adlı oyun, yoğun ilgi gördü.

Muradiye Kadın Kültür Merkezi tarafından sahnelenen

"Töre" adlı oyun, yoğun ilgi gördü.

Muradiye Kaymakamlığı bünyesindeki Kadın Kültür Merkezi Tiyatro Topluluğunca sahneye uyarlanan oyun, Van Devlet Tiyatrosu (VDT) salonunda izleyiciyle buluştu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan çeşitli olayların ve töre cinayetlerinin sahneye aktarıldığı oyunda, ilçede görevli öğretmenler ile öğrenciler rol aldı.

Yaklaşık 1, 5 saat süren oyunun sonunda Vali Münir Karaloğlu, oyunda görev alan öğrenci ve öğretmenleri tek tek tebrik etti.

Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada, Van'da yaşayan 1 milyon 35 bin vatandaşın kendisini birinci sınıf vatandaş hissetmesi gerektiğini belirterek, idareciler olarak da bu amaçla çalıştıklarını, çaba gösterdiklerini söyledi.

'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düşüncesiyle hareket ettiklerini anlatan Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Devletimizin kuruluş felsefesi de budur ve insanımızın her birisi mutlu oluncaya kadar, insanımızın her birisinin yaşam standardını yükseltinceye kadar çalışmaya devam edeceğiz. Bu akşam tiyatroda rol alan bütün arkadaşları kutluyorum. Oyunun yönetmenliğini yapan öğretmenimize çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz de gerçekten profesyonel tiyatrocular gibi oynadılar. Ellerine, dillerine sağlık. "

Muradiye Kaymakamı Metin Esen ise 7 yıl önce kurulan kadın kültür merkezinin 1562 kadın tarafından dinlenme amacıyla kullanıldığını vurgulayarak, gönüllüler tarafından da merkezdeki 900 kadına çeşitli konularda eğitim verildiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu, oyunculara plaket verdi.

Oyunu Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Vali Yardımcıları Meral Demirbaş ve Hüseyin Demirbaş, Gürpınar Kaymakamı Nurullah Kaya, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile çok sayıda davetli izledi.

- VAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title