Haberler

Topraksız Tarım Isparta'ya Taşınacak

Itso Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri Afyonkarahisar Sandıklı'daki Domates Üretilen Topraksız Tarım Tesislerine Gezerek Isparta İçin Uygulanabilirliğini Araştırdı.

ITSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri Afyonkarahisar Sandıklı'daki domates üretilen topraksız tarım tesislerine gezerek Isparta için uygulanabilirliğini araştırdı.

Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Elibol'un eşlik ettiği ITSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerine, Sandıklı Bölgesi'nin en büyük topraksız tarım tesisi olan Sandıklı Tarım gezdirildi. Sandıklı Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baştuğ, topraksız tarım usulüyle 4 mevsim boyunca ürün elde edilebileceğini söyledi. Dönümde yıllık ortalama 34 ton domates üretimi yapıldığını belirten Baştuğ, topraksız tarımdan kazancın çok fazla olduğunu bildirdi. Isparta'da topraksız tarımın yapılabileceğini belirten Baştuğ, çiftçilere bu konuda devlet desteği de verildiğini söyledi.

Yakaören Köyü civarındaki termal su varlığının ticari değer yaratabilecek kapasitede yeterli olması halinde Isparta'da topraksız tarımın kolaylıkla yapılabileceğini belirten Kaçıkoç, "Isparta bizim için önemli. Her türlü yatırıma iklimimiz, şartlarımız ve altyapımız müsait olduğu sürece varız. Topraksız tarım da bizim için elbette önemli. Tek beklediğimiz başlatılan çabaların ekonomik değer ifade edebilecek seviyeye gelmesi. İyi netice alınabilirse ardından da termal su kaynakları işlenmeye başlanırsa inanıyorum ki biz de Ispartalı işadamları olarak topraksız tarım konusunda kolaylıkla yatırım yapabiliriz" diye konuştu.

(FK-AT-Y) 19.03.2008 12:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title