Haberler

Toprağı Kirletmenin Cezası Büyük!

Güncelleme:

Sanayiciler, 8 Kasım'a uzatılan bildirim süresini kaçırmayın...

Sanayiciler, 8 Kasım'a uzatılan bildirim süresini kaçırmayın...

isgcevre.com Mevzuat Portalı, sanayicileri yakından ilgilendiren bir uyarı yaptı. Kısa bir süre önce yürürlüğe giren Toprak Kirliliğinin Kontrolü ve Noktasal Kaynaklı Kirlenmiş Sahalara Dair Yönetmelik uyarınca; tehlikeli kimyasal depolama tankları ve tehlikeli atık alanları mercek altına alınıyor. Yeni dönemde "kirlenmiş sahalar" saptanacak, "şüpheli sahalar" belirlenecek.

Yönetmelik uyarınca; sanayi tesislerinin, Kirlenmiş Sahalar Bilgi Sistemi'ne giriş yapmaları gerekiyor. Eylül ayında sona eren bildirim süresi 8 Kasım 2015'e kadar uzatıldı. Kaza sonucu tehlikeli kimyasalların toprağa karışması halinde buna sebep olanlara verilebilecek ceza yeni yönetmeliğe göre, 2 milyon TL'ye kadar çıkabiliyor.

Üretimde doğayı kirletmemek her zaman esastı ancak bir şikayet olmaması halinde yeterli kontrol mekanizması da yoktu. 2010 yılının Haziran ayında yayımlanan Toprak Kirliliğinin Kontrolü ve Noktasal Kaynaklı Kirlenmiş Sahalara Dair Yönetmelik Mayıs 2015'te yürürlülüğe girdi. Bu yönetmelikle bağlantılı olarak; sanayi tesislerinin, 8 Kasım 2015 tarihine kadar Kirlenmiş Sahalar Bilgi Sistemi'ne giriş yapmaları gerekiyor.

Geçirimsiz tabaka veya drenaj sistemi şart!

isgcevre.com Mevzuat Kurulu, "Tehlikeli atık geçici depolama alanında geçirimsiz tabaka bulundurulmalı veya tehlikeli atık geçici depolama alanı çevresinde drenaj sistemi bulundurmalı" uyarısında bulundu. Mevzuat Kurulu cezalara da dikkat çekti. Atığı toprağa karışan sanayi tesislerine uygulanacak ceza 46.501 TL. Kaza sonucu toprağa karışan atığın tehlikeli kimyasallar içermesi halinde buna sebep olanlara verilebilecek ceza ise yeni yönetmeliğe göre, 2 milyon TL'ye kadar çıkabiliyor.

www.isgcevre.com Mevzuat Portalı

2009 yılında Çevre Mühendisi ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Dr. Ayşegül Nuhoğlu tarafından kurulmuştur.
isgcevre.com Mevzuat Portalı, İş Sağlığı Güvenliği ve Çevre Mevzuatı konularında online hizmet vermektedir.
Değişen mevzuatların, mevzuat karşılaştırmalarının, yükümlülüklerin yer aldığı sistem üzerinden ayrıca yıllık faaliyet planları da yapılabilmektedir.
isgcevre Mevzuat Portalı, bugün Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarının, denetim firmalarının referans noktası haline gelmiştir.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Eylül Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title